Prima pagină » Local » Un comisar din Iași a refuzat o șpagă de 1.000 de euro! Un bărbat a încercat să-l mituiască pentru a aduce un transport din Republica Moldova! Marfa era ilegală! (Exclusiv)
Un comisar din Iași a refuzat o șpagă de 1.000 de euro! Un bărbat a încercat să-l mituiască pentru a aduce un transport din Republica Moldova! Marfa era ilegală! (Exclusiv)

Un comisar din Iași a refuzat o șpagă de 1.000 de euro! Un bărbat a încercat să-l mituiască pentru a aduce un transport din Republica Moldova! Marfa era ilegală! (Exclusiv)

08 mai 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un ieșean va fi nevoit să dea explicații în instanță, după ce a fost acuzat că a vrut să îi dea șpagă unui comisar. Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată pe Vasile Lupu pentru dare de mită. Conform anchetatorilor, ieșeanul voia să se asigure că poate aduce 1.500 de pachete cu țigări din Republica Moldova fără a fi deranjat de polițiști

Un om al legii din Iași a refuzat o șpagă de 1.000 de euro! Un ieșean este acuzat că a încercat să-l mituiască pentru a aduce un transport din Republica Moldova! Marfa era ilegală!
Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată pe Vasile Lupu pentru dare de mită. Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Ieșeanul Vasile Lupu, acuzat că a încercat să îi dea șpagă unui comisar

Anchetatorii au afirmat că ieșeanul Vasile Lupu a intrat în vizorul lor la finele anului 2017. Conform procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, atunci, individul ar fi încercat să îi dea mită unui om al legii, pentru a aduce marfă ilegală din Republica Moldova.

„Pe data de 15 noiembrie 2017, întâlnindu-se cu un comisar din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (IPTF) Iași, în incinta complexului comercial «Palas Mall», inculpatul i-a promis acestuia suma de 1.000 de euro pentru ca, în calitatea sa de coordonator al echipei de control de la Punctul de Trecere al Frontierei (PTF) – Feroviar, să efectueze un act contrar atribuțiilor sale de serviciu. Mai exact, inculpatul i-a cerut să nu permită efectuarea controlului de frontieră de către echipa de control în PTF Iași – Feroviar, în locurile din trenul 401, de pe ruta Chișinău – București”, a declarat ieri Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Procurorii ieșeni spun că voia să aducă de peste Prut 1.500 de pachete cu țigări

Oamenii legii au adăugat că Vasile Lupu ar fi vrut să aducă nestingherit un transport de 1.500 de țigări, din Republica Moldova.

„Transportul de 1.500 de pachete cu țigări urma a fi introdus în țară în 4 zile diferite. Inculpatul i-a solicitat comisarului de Poliție să fie controlate de către echipa sa doar anumite locuri indicate de acesta, printre care podelele vagonului-restaurant, iar altele să nu fie verificate și să nu introducă supra-control, dându-i de înțeles că îi va remite suma de bani promisă până la sfârșitul anului 2017”, a încheiat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Comisarul ieșean a refuzat să primească șpagă și a mers la anchetatori, iar Vasile Lupu a fost ridicat și dus la audieri. Acum, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată pe bărbatul acuzat că a încercat să îi dea mită 1.000 de euro unui comisar. Acum, urmează ca magistrații ieșeni să decidă ce se va întâmpla în continuare cu individul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *