Prima pagină » Sport » Un club din Germania vrea să-și testeze suporterii ca măsură de protecție împotriva infectărilor cu COVID-19
Un club din Germania vrea să-și testeze suporterii ca măsură de protecție împotriva infectărilor cu COVID-19

Un club din Germania vrea să-și testeze suporterii ca măsură de protecție împotriva infectărilor cu COVID-19

18 aug. 2020, 15:47,
Cristian ZAVASTIN în Sport

Un club din Germania vrea să-și testeze suporterii ca măsură de protecție împotriva infectărilor cu COVID-19. Union Berlin a solicitat departamentului de sănătate posibilitatea ca la meciul amical pe care îl vor susține pe 5 septembrie 2020 să fie prezenți 3.000 de fani. Clubul a solicitat să poată testa fanii împotriva COVID-19, ca o măsură de protecție împotriva infecțiilor.

Testarea suporterilor este destinat să înlocuiască regula legată de distanțare fizică aplicabilă în prezent.

„Interesul ştiinţific din testarea persoanelor asimptomatice cu scopul de a descoperi şi de a întrerupe lanţurile ascunse ale infecţiei, dar şi dezvoltarea unor noi proceduri de testare reprezintă un beneficiu suplimentar pentru protejarea sănătăţii în general.

Prin urmare sperăm că vom putea începe acest drum pas cu pas, alături de autorităţile berlineze”, a declarat preşedintele clubului Union Berlin, Dirk Zingler.

Un club din Germania vrea să-și testeze suporterii

Oficialul grupării din prima ligă germană a adăugat că a venit cu această idee pentru a ajuta nu doar echipa sa, ci pentru a veni în sprijinul fanilor care au fost văduviți atâtea luni de meciuri urmărite pe stadion.

„Revenirea la cea mai sigură organizare de evenimente este de o importanță economică și mentală fundamentală pentru orașul Berlin. Acest proiect nu se referă în primul rând la jocuri de fotbal, chiar dacă aceasta este cea mai comună formă de eveniment în cazul nostru.

Orașul nostru își pierde forța când aproape toate evenimentele sunt inactive. Facem parte din această industrie și considerăm că este datoria noastră să activăm și să căutăm cu toată forța noastră căi sigure de a reveni la asigurarea accesului deplin suporterilor pe stadion“, explică președintele Uniunii, Dirk Zingler.

Pe 10 iulie 2020, Union Berlin a pus în discuție posibilitatea efectuării de teste suporterilor.

„Union Berlin se străduiește să folosească întreaga capacitate a stadionului. Numeroasele reacții, întrebări, opinii, respingere și susținere ne-au ajutat foarte mult să elaborăm conceptul în detaliu. Este important pentru noi să facem în sfârșit primul pas”.

Fără suporteri adverși pe stadion

Majoritatea celor 36 de cluburi din primele două ligi din Germania au convenit ca până pe 31 octombrie să nu fie servit alcool în incinta stadionului.

De asemenea, fanii oaspeților nu vor putea face deplasările alături de echipa favorită până la sfârșitul anului.

Biletele online personalizate vor fi de asemenea disponibile până la sfârșitul anului pentru a limita posibilitatea infectării cu COVID-19 prin intrarea în contact a persoanelor care vând tichete cu suporterii.

Dirk Zingler nu a fost de acord cu aceste decizii și a solicitat Federației să nu pună în aplicare aceste măsuri, însă votul majoritar a decis altfel.

Suporterii, acceptați pe stadion în Bulgaria

Conform unui ordin emis după discuţiile care au avut loc între premierul Boiko Borisov, ministrul Sporturilor, Karen Kralev, şi ministrul Sănătăţii, Kostadin Anghelov, fanii vor fi autorizaţi pe stadioane, însă numărul acestora nu va putea depăşi 50% din capacitatea arenelor.

Bulgaria poate fi adversara României pe 12 noiembrie la barajul pentru EURO 2020, dacă pe 8 octombrie noi învingem Islanda, iar vecinii nostri trec de Ungaria.

Maximum 1.000 de spectatori pe sector, distanţă de cel puţin 1,5 metri între fani

Ordinul prevede, totodată, o limită de 1.000 de suporteri pe sector în interiorul stadioanelor, unde urmează să fie respectată de asemenea distanţa fizică de 1,5 metri.

În schimb, competiţiile sportive în sală se vor disputa în continuare fără prezenţa publicului, a precizat Ministerul bulgar al Sănătăţii.

Decizia anterioară a guvernului bulgar de a permite reluarea campionatului intern de fotbal fără spectatori a fost puternic criticată, mai multe cluburi ale suporterilor trimiţând scrisori autorităţilor în care afirmau că meciurile pot fi organizare fără probleme cu fani în tribune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`