Prima pagină » Local » Un cioban din comuna Trifești, Iași, a ajuns în stare gravă la spital după ce a luat foc. ”Era băut și a aruncat cu benzină în foc”
Un cioban din comuna Trifești, Iași, a ajuns în stare gravă la spital după ce a luat foc. ”Era băut și a aruncat cu benzină în foc”

Un cioban din comuna Trifești, Iași, a ajuns în stare gravă la spital după ce a luat foc. ”Era băut și a aruncat cu benzină în foc”

12 apr. 2022, 02:00,
Andreea Pădurescu în Local

Un cioban în vârstă de 60 de ani din comuna Trifești, Iași, a luat foc într-o clipă de neatenție. Bărbatul a ajuns în stare gravă la spital cu arsuri pe 30 la sută din suprafața corpului

Un cioban din Iași, în vârstă de 60 de ani, care lucra la o stână din localitate, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce într-o clipă de neatenție a luat foc. Vecinii bărbatului povestesc că acesta este cunoscut ca o persoană ce consumă foarte des alcool.

”Este cioban la noi în sat și bea cam mult și probabil de aici s-a ajuns și la tragedia asta, că la cum umblă el, era imposibil să nu facă vreo nefăcută. El stă mai mult acolo la stână și cel mai probabil era băut duminică și când a vrut să aprindă focul nu a fost atent și a luat și el foc. A aruncat cu benzină, dintr-un bidon, pe niște jar încins, iar într-o secundă i-au luat foc mâna în care avea sticla și hainele de pe el și tot. A scăpat cu viață, dar am auzit că se simte foarte rău. Păcat de el că e om în toată firea, are doi copii mari, nepoți”, a precizat un vecin de-al bărbatului.

Ciobanul ars în comuna Trifești, Iași, a fost transportat la spital

La locul incidentului a ajuns de urgență un echipaj medical, după ce un martor a sunat la 112. Încidentul a avut loc în jurului orei 16:00. Bărbatul ce prezenta arsuri pe 30 la sută din suprafața corpului a primit îngrijiri și a fost transportat la spital.

”Un echipaj medical din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Iași a fost solicitat, pe data de 10 aprilie 2022, în jurul orei 16:00, în comuna Trifești din județul Iași. Prin apelul la numărul unic de telefon 112 s-a anunțat faptul că o persoană se află în stare gravă, după un incendiu. Echipajul ajuns la fața locului a găsit un bărbat în vârstă de aproximativ 60 de ani, ce prezenta arsuri pe 30 la sută din suprafața corpului”, au precizat reprezentații SAJ Iași.

Bărbatul este internat în Clinica de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă (CCPR) a Spitalului Clinic Județean ”Sf. Spiridon” din Iași.

”Pacientul este conștient, cooperant, stabil hemo-dinamic și respirator. Prezintă arsuri pe 30 la sută din suprafața corpului, arsuri de grad 2. Arsurile sunt pe torace post, coapse și pe organele genitale”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași.

Un alt bărbat din Iași a luat foc din cauza unei țigări

Amintim că în luna septembrie a anului trecut, un ieșean în vârstă de 62 de ani a fost găsit ars de viu în propria curte. Rănile grave produse în urma incendiului i-au adus, din păcate, sfârșitul. Acesta era imobilizat într-un scaun cu rotile și era singur în momentul în care s-a produs tragicul accident. Bărbatul locuia în comuna Mironeasa din județul Iași. Medicii ajunși la fața locului au intervenit de urgență, starea acestuia fiind destul de gravă.

După ce l-au stabilizat, l-au transportat la spital, dar în ciuda eforturilor, acesta a decedat la câteva ore. Vecinii bărbatului au povestit că acesta ar fi adormit cu țigara în mână, iar scrumul care a căzut pe haine a provocat incendiul. Doi localnici care treceau pe lângă casa bărbatului l-au observat pe acesta în curte, inconștient și cu hainele arse.

Din spusele apropiaților, ieșeanul locuia singur de mai mulți ani, după ce doi copii ai săi au plecat, iar femeia cu care trăia în concubinaj l-a părăsit. Acesta a fost observat prea târziu de vecini, flăcările cuprinzându-i deja întregul corp. Cazul bărbatului din Mironeasa este asemănător ciobanului ars la Trifești tot din neglijență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`