Prima pagină » Local » Un cetățean ucrainean a fost prins la vamă de polițiști cu un permis fals! Individul l-ar fi cumpărat din Polonia de la un necunoscut

Un cetățean ucrainean a fost prins la vamă de polițiști cu un permis fals! Individul l-ar fi cumpărat din Polonia de la un necunoscut

01 sept. 2022, 02:00,
Violina GORCINSCHI, în Local

Alertă la Punctul de Frontieră Sculeni! Un cetățean ucrainean a fost prins la vamă de agenții de frontieră cu un carnet de conducere contrafăcut. Acesta ar fi vrut să îi păcălească pe oamenii legii cu un permis fals pe care l-ar fi achiziționat din Polonia de la o persoană pe care nu o cunoștea

Un cetățean ucrainean a fost prins la vamă încercând să treacă granița cu un document falsificat. Nevoia l-a împins pe bărbat să comită fapte penale. Acesta ar fi cumpărat permisul pentru a se putea angaja în domeniul transportului de mărfuri. La nici câteva ore, un individ din Republica Moldova a prezentat un permis de conducere ce imita însemnele autorităților din țara sa. Ulterior, polițiștilor li s-a confirmat bănuiala că documentul era fals.

un agent langa un autoturism

Cetățeanul ucrainean ar fi cumpărat permisul în Polonia, cu 100 de euro

Un cetățean ucrainean a fost prins la vamă cu documente false

 un politist de frontiera controland o masina

Bărbatul din Republica Moldova ar fi vrut să evite să dea examenul auto, achiziționând un carnet de conducere cu 500 de euro

Zilele trecute, personalul Punctului de Frontieră Sculeni au controlat documentele unui cetățean ucrainean și au devenit suspicioși în legătură cu autenticitatea acestora. După mai multe verificări, oamenii legii au descoperit că permisul de conducere prezentat de individ era fals.

„În Punctul de Trecere al Frontierei Sculeni, s-a prezentat, conducând un autovehicul înmatriculat în Polonia, un cetățean ucrainean, în vârstă de 41 de ani. Pe lângă documentele de identitate, bărbatul a prezentat și un permis de conducere cu însemnele autorităților din Ucraina care avea imprimate fotografia și datele de identificare ale acestuia. Polițiștii au efectuat verificări suplimentare și au constatat că acesta nu îndeplinește condițiile de formă și de fond ale unui document autentic, fiind fals. Bărbatul a declarat că a procurat permisul de conducere în Polonia, prin intermediul unei persoane ale cărei date nu le cunoaște, contra sumei de 100 de euro, pentru a se putea angaja în domeniul transportului de mărfuri”, au transmis reprezentanții I.T.P.F. Iași.

Ucraineanului i s-a întocmit dosar penal pentru infracțiunile de conducere a unui autovehicul de către o persoană care nu deține permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

doua maini pe volan

Ucraineanul voia să folosească permisul pentru a lucra în domeniu transportului de mărfuri

Moldovean descoperit cu permis fals

permise de conducere moldovenesti

Documentul fals al bărbatului imita însemnele autorităților din Republica Moldova

La nici câteva ore, vigilența polițiștilor a fost pusă, din nou, la încercare de un cetățean moldovean care s-a prezentat la Vama Sculeni, în sensul de ieșire din țară. Moldoveanul, în vârstă de 30 de ani, pasager al unui autoturism înmatriculat în Republica Moldova, ar fi prezentat agenților de frontieră un permis de conducere contrafăcut.

„În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra vehiculului și persoanei, în urma căruia o echipă comună de control a descoperit asupra bărbatului un permis de conducere similar celor eliberate de autoritățile din Republica Moldova. Polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals”, a declarat Denis Mihaela Lazăr, purtător de cuvânt în cadrul I.T.P.F. Iași.

Bărbatul le-a spus polițiștilor că s-a înscris la o școală de șoferi și a urmat cursurile, însă a fost „ispitit” de un individ care, contra sumei de 500 de euro, i-a spus că poate obține permisul fără a mai da examenul. Acum, este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Recent, un cetățean ucrainean a fost prins la vamă cu permis fals, același lucru fiind valabil și pentru alt individ din Republica Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *