Prima pagină » International » Un cerşetor roman din Franţa şi-a donat banii victimelor inundaţiilor! Primarul i-a oferit loc de muncă

Un cerşetor roman din Franţa şi-a donat banii victimelor inundaţiilor! Primarul i-a oferit loc de muncă

16 oct. 2020, 14:06,
în International

Întâmplare care a înduioşat întregul Hexagon. Pionul principal? Un roman fără adăpost care îşi duce zilele pe străzile din Nisa. mai exact, un cerşetor roman din Franţa şi-a donat banii victimelor inundaţiilor. Gestul saunu avea să treacă neobservat, drept dovadă primarul oraşului Nisa i-a oferit adăpost şi un loc de muncă.

Ion Nelu Gioroiu are 52 de ani şi este o figură cunoscută pe străzile din Nisa pentru că, de patru ani, nu are adăpost, doarme pe unde apucă… Dar gestul său avea să fie impresionant: şi-a donat toţi banii celor care au avut de suferit de pe urmă indunatiilor masive din Franţa. Primarul oraşului Nisa i-a oferit adăpost şi un loc de muncă.

Un cerşetor roman din Franţa şi-a donat banii victimelor inundaţiilor

Jojo a donat cei 150 de euro câştigaţi prin vânzarea unei reviste în beneficiul persoanelor fără adăpost. În revistă respectivă apărea un articol şi despre el. Bărbatul din România trăieşte la intrarea într-o parcare din centrul oraşului Nisa. Economiile sale au fost donate victimelor inundaţiilor din Alpes-Maritimes, după trecerea furtunii Alex, scrie wowbiz.ro.

„M-a sunat spunându-mi că vrea să doneze 150 de euro pentru victime. Când am venit să-l văd, am încercat să înţeleg, ştiu că nu are bani şi de aceea vinde revistele, dar a insistat. Mi-a spus că a reuşit să pună ceva bani deoparte şi că vrea să ajute familiile care au pierdut totul, pentru că ştie ce simte să rămâi fără nimic …. a scos două pungi cu monede şi a insistat să le luăm”, este mesajul publicat de asociaţia Solidarity 06 în folosul celor fără adăpost, pe Facebook.

Unde va lucra de acum Jojo, romanul care şi-a donat banii

Jojo va lucra în serviciul de curăţenie al primăriei şi, pentru prima dată, „nu mai doarme afară”, a precizat un voluntar de la Secours Populaire, potrivit presei străine. Şi un acoperiş deasupra capului va avea olteanul. „L-am trezit azi dimineaţă la 8 dimineaţa. Este fericit. Acum trebuie să meargă împreună cu noi la consulatul României din Marsilia, pentru a-i fi refăcute actele, furate de atacatori“, a mai spus acesta.

Jojo a fost abandonat la naşterea în Craiova. A crescut într-un orfelinat pe timpul lui Ceauşescu. După Revoluţie, a plecat în Italia, unde a continuat să lucreze fără contract de muncă, înainte de de a sosi în Franţa în 2017. În Franţa, bărbatul de 52 de ani a lucrat ca grădinar în case particulare.

Patru cerşetori au câştigat 50.000 de euro cu un loz de 1 euro

Patru cerşetori au câştigat săptămâna aceasta 50.000 de euro cu un loz „răzuieşte şi câştigă“ făcut cadou de un cetăţean în oraşul Brest, nordul Franţei. Cei patru cerşeau la uşa unei tutungerii, relatează EFE.

„Stăteau cu mâna întinsă cerşind la miezul nopţii, când un client al stabilimentului a decis să le dăruiască un loz de 1 euro”, a informat Compania franceză de loterie – Francaise des Jeux (FDJ), într-un comunicat.

Au câştigat 50.000 de euro cu un loz de 1 euro

FDJ a remarcat uimirea celor patru persoane când au descoperit că au câştigat, nu un premiu de cinci euro, ci suma de 50.000 de euro. Cei patru, cu vârste în jur de 30 de ani, şi-au împărţit premiul în mod egal, astfel încât fiecare a primit câte 12.500 de euro. Potrivit revistei Closer, principala lor dorinţă este de a pleca din Brest.

Suma este totuşi departe de marele premiu de 157 de milioane de euro, al treilea cel mai valoros al FDJ, al loteriei Euro Millions din Alsacia. La începutul lunii septembrie, un cuplu în vârstă de 40 de ani a câştigat premiul „jackpot” al acestei loterii, devenind ştire pe prima pagină a ziarelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *