Prima pagină » Local » Un cerșetor ieșean, amendat de Poliție pentru că nu era în carantină! Bărbatul de 30 de ani apela la mila trecătorilor când a fost luat la întrebări de agenți! Mii de persoane au fost verificate de oamenii legii!
Un cerșetor ieșean, amendat de Poliție pentru că nu era în carantină! Bărbatul de 30 de ani apela la mila trecătorilor când a fost luat la întrebări de agenți! Mii de persoane au fost verificate de oamenii legii!

Un cerșetor ieșean, amendat de Poliție pentru că nu era în carantină! Bărbatul de 30 de ani apela la mila trecătorilor când a fost luat la întrebări de agenți! Mii de persoane au fost verificate de oamenii legii!

18 feb. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Sub autoritatea Instituției Prefectului, zilele trecute au fost desfășurate noi acțiuni de verificare în zone aglomerate și în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Scopul vizat a constat în prevenirea răspândirii virusului COVID-19. La activitățile desfășurate au participat peste 300 de politiști și polițiști locali și au fost verificate 105 societăți comerciale și 42 mijloace de transport persoane, în total fiind legitimate 2.716 persoane. Un cerșetor în vârstă de 30 de ani s-a ales cu o amendă pe motiv că nu a stat în carantină

Un cerșetor ieșean a fost sancționat de Poliție pentru că nu se afla în carantină! Bărbatul în vârstă de 30 de ani apela la mila trecătorilor când a fost luat la întrebări de agenți! De altfel, mii de persoane au fost verificate de oamenii legii în doar 24 de ore!

„Sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfășurate noi acțiuni de verificare în zone aglomerate și în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID-19. La activitățile desfășurate au participat peste 300 de politiști și polițiști locali și au fost verificate 105 societăți comerciale și 42 mijloace de transport persoane, în total fiind legitimate 2.716 persoane. În urma neregulilor constatate pe parcursul acțiunilor au fost date 99 de amenzi, dintre care 90 pentru nepurtarea măștii de protecție, iar 9 pentru nerespectarea carantinei / izolării. Un tânăr a fost amendat, conform Legii nr. 55/2020, deoarece nu a purtat masca de protecție, în timp ce se deplasa pe o stradă din municipiul Iași”, a declarat ieri Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Un cerșetor din Iași, sancționat de oamenii legii

Reprezentanții IPJ Iași au adăugat că un cerșetor a fost sancționat.

„Polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică Pașcani au prins pe strada Gării, din municipiul Pașcani, un bărbat în vârstă de 30 de ani, din județul Botoșani, care apela în mod repetat la mila publicului și nu purta masca de protecție. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, a rezultat faptul că bărbatul figura în carantină în perioada 8 – 21 februarie 2021. Acesta a fost amendat atât conform Legii nr. 61/1991, cât și Legii nr. 55/2020”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Ieșenii nu respectă regulile privind purtarea măștii de protecție

Polițiștii au făcut și vor mai face controale în toate zonele din județ. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași au transmis câteva recomandări care trebuie respectate în perioada aceasta.

„Le recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Reamintim că, în conformitate cu prevederile Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr.13/31.08.2020, portul măștii de protecție este obligatoriu pe raza întregului județ, inclusiv în spațiile deschise, sancțiunea pentru această abatere fiind cuprinsă între 500 și 2.500 de lei”, au precizat reprezentanții IPJ Iași.

În urma pandemiei de COVID-19, cetățenii trebuie să respecte mai multe reguli, printre care și distanțarea fizică. În Iași terasele sunt deschise, iar, în unele cazuri, aceste măsuri nu sunt respectate. Din acest motiv, oamenii legii continuă să desfășoare acțiuni de control și în următoarea perioadă. Cei care sunt prinși încălcând legea pot primi sancțiuni contravenționale, dar, în unele cazuri, se poate ajunge până la deschiderea unor dosare penale. Până în acest moment, cele mai bune metode de a evita infectarea sunt distanțarea fizică și igiena.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`