Prima pagină » Local » Un cerb a fost ucis de o maşină la Leţcani
Un cerb a fost ucis de o maşină la Leţcani

Un cerb a fost ucis de o maşină la Leţcani

11 iun. 2020, 17:47,
Elena Nicoleta BUJOR în Local

Un cerb a fost ucis de o maşină la Leţcani. Ieri după amiază, 10 iunie 2020, un pui de cerb a fost lovit în plin de o maşină în timp ce încerca să traverseze în fugă drumul european, înainte de bariera din localitatea Leţcani, judeţul Iaşi.

Un cerb a fost ucis de o maşină la Leţcani

Un cerb a fost ucis de o maşină la Leţcani. Conform martorilor maşina a fost destul de grav avariată în partea din fata iar aninamul a murit pe loc. Puiul de cerb fusese văzut de şoferi prin zonă şi cu câteva zile înainte. Reprezentanţii Direcţiei Silvice Iaşi ne-au declarat că cel mai probabil animalul a fugit de pe unul din fondurile de vânătoare din apropiere. Respectivele fonduri de vânătoare sunt în administrare privată.

Declaraţia directorului DSVSA Iaşi

Gabriel Ciobanu, directorul Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a intervenit în cazul cerbului ucis de un autovehicul la Iaşi. Directorul a transmis faptul că cerbul mort trebuie ridicat de autorităţile locale.

„Cerbul mort trebuie ridicat de autorităţile locale.”, a declarat Gabriel Ciobanu, director DSVSA Iaşi.

Declaraţia directorului Direcţiei Silvice

Gabriel Doncean, directorul Direcţiei Silvice Iaşi a menționat că cerbul nu se află în fondul de vânătoare a Direcției Silvice din Iași. Cerbul mort trebuie preluat de gestionarul fondului de vânătoare. În acest caz, trebuie anuntață polița. Directorul Direcției Silvice trage un semnal de alarmă și menționează că șoferii ar trebui să fie mai atenți pentru că în zona se regăsesc indicatoare.

„Este vorba de unde căprior care nu e în fondul nostru de vânătoare. E posibil să fi fost alungat de haitele de câini sau să și fi disputat teritoriul cu un alt căprior și să și fost alungat. Căpriorul mort îl preia gestionarul fondului de vânătoare. În astfel de situații trebuie anunțată poliţia. Apoi poliţia anunță DSVSA și Garda Forestieră care stabilesc a cui e suprafață de fond forestier. Și anunță gestionarul fondului forestier să vină să ia animalul mort. Șoferii ar trebui să fie mai atenți și să reducă viteza pentru că acolo sunt indicatoare.”, a declarat Gabriel Doncean, directorul Direcţiei Silvice Iaşi.

Ieşenii au putut admira o căprioară pe Copou

Ieşenii au putut admira o căprioară pe Copou. Într-un filmuleţ postat pe o reţea de socializare, se poate observa faptul că o căprioară îşi croieşte drum printre copacii de pe Copou.

Probabil datorită restricţiilor de a ieşi din casă şi a fluxului mic de ieşeni de pe drum, căprioara noastră şi-a făcut curaj şi s-a aventurat pe străzile care, acum câteva luni, erau pline.

Nu este primul exemplu de animal sălbatic care a ales să îşi facă apariţia în marile oraşe ale Europei, şi a lumii.. În Italia, de exemplu, zeci de cerbi şi căprioare au luat cu ”asalt” străzile pustii. În Australia, cangurii au fost animalele care şi-au făcut curaj să intre în marile metropole.

Un pui de vulpe și-a făcut apariția în curtea unui ieșean

Un ieșean care locuiește în cartierul Bucium a fost surprins în urmă cu două seri de un pui de vulpe care a venit în pragul ușii sale în căutarea hranei. În primăvara anului trecut, o altă vulpe l-a vizitat pe ieșean, timp de câteva săptămâni, aproape zilnic. Ieșeanul a filmat puiul de vulpe care și-a făcut apariția în curtea sa. În video se observă cum puiul de vulpe e prietenos cu oamenii și se apropie foarte tare de cel care îl filmează. Specialiștii din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Iași se vor deplasa la fața locului pentru a reloca puiul de vulpe rătăcit.

Un ieșean care locuiește în cartierul Bucium a fost surprins, la începutul lunii iunie, de un pui de vulpe care a venit în pragul ușii sale în căutarea hranei. În primăvara anului trecut, localnicul a fost vizitat timp de câteva săptămâni, aproape zilnic, de o vulpe. Anul acesta, un pui de vulpe și-a făcut apariția în curtea locuinței din cartierul Bucium. Localnicul vizitat de puiul de vulpe a anunțat autoritățile pentru ca specialiștii să vină să relocheze puiul de vulpe rătăcit. Anul trecut, deși a depus sesizare la Garda de Mediu care a fost retrimisă către autoritățile competente, nu a venit nimeni să relocheze vulpea rătăcită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *