Prima pagină » Eveniment-Social » Un candidat din Iași, care a încercat să copieze la examenul de Bacalaureat, a fost eliminat din sala de examen. Astăzi, are loc ultima probă la alegere
Un candidat din Iași, care a încercat să copieze la examenul de Bacalaureat, a fost eliminat din sala de examen. Astăzi, are loc ultima probă la alegere

Un candidat din Iași, care a încercat să copieze la examenul de Bacalaureat, a fost eliminat din sala de examen. Astăzi, are loc ultima probă la alegere

21 aug. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

Astăzi, 21 august 2024, are loc proba la alegere a profilului și specializării a examenului de Bacalaureat 2024, sesiunea de toamnă. Rezultatele inițiale vor fi afișate în data de 26 august 2024.

Un candidat din Iași, care a încercat să copieze la examenul de Bacalaureat, a fost eliminat din sala de examen

Ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2024, sesiunea de toamnă, cea la alegere a pofilului și specializării, are loc astăzi, 21 august 2024. Se poate opta, în funcție de filieră, profil și specializare pentru una din cele 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, Argumentare și Comunicare, Sociologie și Psihologie.

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 26 august 2024 (până la orele 12:00), iar contestațiile se pot depune în intervalul orar 12:00 – 18:00, în aceeași zi. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 30 august 2024.

Ieri, 20 august 2024, s-a desfășurat proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie. La nivelul județului Iași, au fost organizate patru centre de examen. Au fost prezenți 541 de candidați, din totalul de 666 de candidați înscriși pentru această probă, prezența fiind de 81,23%. Nu au participat 125 de candidați. Un candidat a fost eliminat pentru tentativă de fraudă.

Subiectele și baremul de corectare au fost publicate tot ieri, la orele 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Absolvenții trebuie să îndeplinească anumite condiții pentru a promova examenul de Bacalaureat

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulat, următoarele condiții: susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea, obținerea, cel puțin, a mediei 6 la probele scrise (media notelor obținute la probele scrise). Activitățile din cadrul Examenului Național de Bacalaureat se realizează prin intermediul platformei dedicate evaluării digitalizate.

Amintim faptul că la proba scrisă a examenului de Bacalaureat 2024, la Limba și literatura română, la nivelul județului Iași, au participat un număr de 479 de candidați din totalul de 595 de candidați înscriși pentru această probă, prezența fiind de 83,53%. Un candidat a ieșit din sala de examen cu zâmbetul până la urechi, iar, detașat, a declarat pentru reporterii BZI faptul că a reușit să copieze ușor: „Am copiat de am spart. S-a copiat rău, cu telefonul la subraț, dar eu am cap, banghesc. E prima dată când dau BAC-ul pentru că am rămas corigent. De acum, în Germania plec, pe bune, la muncă, la amenajări interioare, nu în construcții. Am pe cineva acolo. Acolo câștig mai mult, o să am 2.200 de euro; 300 dau pe chirie, rămân cu 1.000 de euro”, spune un candidat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *