Prima pagină » Titlurile zilei » Un bunic de belea! `Nea Dumitru, un bătrân de 75 de ani, a ieșit cu nepoatele la plimbare în centrul Iașului cu mașina, deși băuse și nu mai avea permis de conducere de 4 ani

Un bunic de belea! `Nea Dumitru, un bătrân de 75 de ani, a ieșit cu nepoatele la plimbare în centrul Iașului cu mașina, deși băuse și nu mai avea permis de conducere de 4 ani

19 aug. 2024, 02:00, 3 ,
Petronel Ștefan în Titlurile zilei

`Nea Dumitru a ieșit cu mașina prin centrul Iașului pentru a scoate nepoatele la mall, doar că acesta băuse bine înainte și avea permisul suspendat de 4 ani

Pe data de 16 august 2024, în jurul orelor 11:00, polițistul local Ștefan Moșuc se afla în fața Palatului Culturii împreună cu un coleg de-al său. Cei doi au observat deodată cum o mașină a intrat pe interzis, iar în ciuda semnalelor polițiștilor, nu a dat vreun semn că ar vrea să oprească. Polițiștii l-au urmărit pe șofer, iar când l-au oprit, au rămas suprinși de ce au descoperit.

`Nea Dumitru se plimba cu mașina prin centrul orașului

Dumitru V., în vârstă de 75 de ani, venise cu mașina la mall ca să își aducă nepoatele, doar că, la plecare, bărbatul nu a mai fost atent la semne și a încălcat legea, lucru care a atras atenția polițiștilor.

„Eram vineri în fața la Palatului Culturii, în jur de ora 11:00, chiar înainte să îmi termin tura. Ca de obicei, stăteam la Piața Palatului pentru a supraveghea zona. Am observat, deodată, o mașină că iese din parcare și intră pe interzis. Atunci am pornit semnalele acustice ca să îi atrag atenția șoferului, ca să oprească, însă el nu reacționa. A continuat să meargă. Am mers după el și l-am ajuns din urmă, undeva pe la sediul SRI, unde am reușit să îl opresc”, povestește Ștefan Moșuc, polițist local din Iași.

După ce l-au urmărit, timp de câteva minute, polițiștii au reușit să-l oprească pe șofer. Imediat ce a deschis geamul, agentul de la Poliția Locală a simțit un miros de alcool din mașină. Dumitru V. era în mașină cu două nepoate ale sale. Bărbatul nu a recunoscut că a consumat, însă una dintre nepoate l-a dat de gol și a precizat că a băut bere. Mai mult, polițiștii au descoperit că acesta avea permisul suspendat de patru ani.

„M-am apropiat de mașină și, când a deschis geamul, am simțit un miros de alcool. El era destul de calm. Spunea că nu a auzit semnalele noastre. L-am întrebat dacă a consumat alcool, iar el a răspuns că nu, însă era cu nepoatele în mașină, iar una dintre ele a precizat că a consumat bere. L-am legitimat și, după ce am făcut verificările în baza de date, am descoperit că dumnealui avea permisul suspendat de patru ani”, a mai adăugat polițistul local.

Bărbatul riscă să facă pușcărie

Cazul a fost preluat de Poliția Română, iar acum șoferul riscă să facă și închisoare pentru ce a făcut. Cu siguranță, acesta nu își va mai recăpăta permisul.

„I-am adus la cunoștință că avea și permisul suspendat, iar el a precizat că doar a vrut să ducă nepoatele la mall și că are, oricum, din nou, examen în septembrie. Ulterior, l-am condus la secția de poliție, unde colegii noștri de la Poliția Română au preluat cazul”, a încheiat Ștefan Moșuc.

După plimbarea pe care a făcut-o cu mașina prin centru, `Nea Dumitru riscă acum să ajungă după gratii.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *