Prima pagină » Local » Un bloc de locuințe din Municipiul Pașcani va fi reabilitat energetic! Primăria caută firme pentru realizarea lucrărilor ce valorează peste 2,9 milioane de lei
Un bloc de locuințe din Municipiul Pașcani va fi reabilitat energetic! Primăria caută firme pentru realizarea lucrărilor ce valorează peste 2,9 milioane de lei

Un bloc de locuințe din Municipiul Pașcani va fi reabilitat energetic! Primăria caută firme pentru realizarea lucrărilor ce valorează peste 2,9 milioane de lei

11 oct. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în Local

Un bloc de locuințe din Municipiul Pașcani va fi reabilitat energetic. Primăria a lansat procedura de licitație pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP)

Contractul are o valoare de peste 2,9 milioane de lei, procedura este una simplificată, iar firmele interesate pot depune ofertele financiare până, cel târziu, la data de 6 noiembrie 2024, ora 15:00. Firma care va fi declarată câștigătoare va efectua lucrări de izolare termică.

Un bloc de locuințe din Municipiul Pașcani va fi reabilitat energetic

Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), contractul are ca obiectiv „Execuție lucrări pentru «Creșterea eficienței energetice, clădiri rezidențiale din Municipiul Pașcani – Investiția 2» în cadrul proiectului PNRR C5”. Prevederea bugetară este de 2.978.657,99 lei, fără TVA.

„Beneficiul anticipat îl constituie creșterea eficienței energetice a clădirii rezidențiale bloc C38, situat în Municipiul Pașcani, strada 1 Decembrie 1918, numărul 88, județul Iași. Aplicarea tuturor soluțiilor propuse prin proiect va determina o reducere a consumului anual specific de energie finală pentru încălzire cu 71,10 %. Obiectul contractului este reprezentat de lucrări constând în închideri exterioare, vizând intervenții asupra următoarelor elemente: pereți exteriori – soclu – rosturi seismice și de dilatare – plașeu peste demisol – planșeu de sub podul neîncălzit – tâmplărie exterioară – tâmplărie interioară – casa scării – acoperiș – învelitoare. Sunt prevăzute, de asemenea, repararea trotuarelor exterioare, accesibilizarea accesului pentru persoane cu dizabilități locomotorii, intervenții asupra instalației electrice și a sistemului de iluminat de pe casa scării. Nu fac obiectul prezentei proceduri proiectarea și executarea lucrărilor pentru relocare utilități. Notă: «Numărul de zile până la care se pot solicita clarificări înainte de data limită de depunere a ofertelor: 12 zile. Autoritatea contractantă va răspunde solicitărilor de clarificări înainte cu 6 zile de la data limită de depunere a ofertelor»”, se arată în documentele publicate pe SEAP.

Clădirea care va fi reabilitată energetic are 3 etaje

Clădirea care va fi reabilitată energetic, din Municipiul Pașcani, are un regim de înălțime D+P+3E+Pod și are o suprafață construită, măsurată, de 956 metri pătrați.

„Prin tema de proiectare, stabilită împreună cu beneficiarul și urmărind ghidul de finanțare, se urmărește reabilitarea termică a anvelopei și schimbarea tâmplăriei clădirii, realizarea reparațiilor la nivelul structurii șarpantei și al aticelor, înlocuirea învelitorii, igienizarea casei scărilor prin văruirea pereților cu varuri lavabile. Infrastructura clădirii este realizată din fundații continue sub stâlpi, dispuse după ambele direcții ale construcției, structura demisolului fiind realizată din pereți din beton armat, care creează o infrastructură rigidă. Fundațiile sunt realizate din beton armat. Planșeele, peste toate nivelurile, sunt realizate din beton armat. Din punct de vedere al organizării la fața locului, acestea nu respectă în totalitate cerințele esențiale de calitate în construcții și normele în vigoare. Blocul analizat are o uzură generală evidentă, ca urmare a perioadei de exploatare, necesitând înlocuirea mai multor elemente care prezintă un nivel de degradare medie”, se mai arată în informațiile publicate pe SEAP.

Amintim că în Municipiul Pașcani vor fi montate stații pentru reîncărcarea autovehiculelor electrice.

Un bloc de locuințe din Municipiul Pașcani va fi reabilitat energetic. Primăria a lansat procedura de licitație pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`