Prima pagină » Coronavirus » Un bebeluș, vaccinat ”din greșeală” împotriva coronavirusului: „Nu a avut nici măcar efectele secundare pe care le observăm uneori la adulţi”
Un bebeluș, vaccinat ”din greșeală” împotriva coronavirusului:

Un bebeluș, vaccinat ”din greșeală” împotriva coronavirusului: „Nu a avut nici măcar efectele secundare pe care le observăm uneori la adulţi”

23 sept. 2021, 22:30,
în Coronavirus

Un bebeluș din Turcia a fost vaccinat ”din greșeală” împotriva COVID-19. Nu a prezentat niciun efect advers, și a devenit primul sugar inoculat împotriva coronavirus.

„Un bebeluş de o lună a fost vaccinat din greşeală împotriva COVID-19 în iulie, în loc să primească un vaccin împotriva hepatitei”, a spus Zafer Kurugol, specialist în boli infecţioase de la Universitatea Egee, în cadrul unui interviu pentru NTV. Acesta continuă să monitorizeze starea copilului.

Imediat ce și-a dat seama de greșeală, cadrul medical care a administrat vaccinul a alertat autoritățile.

Timp de o săptămână, micuțul a fost supravegheat atent, dar medicii nu au constatat niciun efect negativ. Analizele au arătat că acesta a dezvoltat anticorpi împotriva COVID-19.

„A părăsit spitalul la fel cum a sosit, perfect sănătos. Nu a avut nici măcar efectele secundare pe care le observăm uneori la adulţi, precum febra. El a fost alăptat în continuare fără nicio problemă”, a anunțat medicul Kurugol.

Acum, în vârstă de 4 luni, bebelușul are o stare de sănătate bună, iar medicii continuă să îl monitorizeze.

În cadrul aceluiași interviu, doctorul Kurugol a spus că asemenea greșeli se mai întâmplă. Și alți micuți au fost vaccinați ”din greșeală”. Și acesștia sunt bine, și au dezvoltat anticorpi.

De asemenea a adăugat că se vor publica niște studii privind efectul vaccinării asupra sugarilor.

Pfizer anunță că vaccinul său împotriva COVID-19 e sigur pentru copiii cu vârste de 5-11 ani

Vaccinul Pfizer BioNTech este sigur la copiii cu vârste între 5 și 11 ani și generează un răspuns imun „robust”, au anunțat reprezentanții Pfizer.

Producătorii vaccinului au testat pe copii aproximativ o treime din doza folosită pentru adolescenți și adulți, la 3 săptămâni distanță, relatează cnbc.com, citată de Mediafax.

Studiul a arătat că vaccinul Pfizer anti-COVID este sigur și generează un răspuns imun „robust”.

Vaccinul a fost bine tolerat și a produs răspuns imun. Efectele secundare sunt comparabile cu cele observate în studiul efectuat pe persoanele cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani.

Efectele secundare frecvente pentru adolescenți și adulți includ oboseală, cefalee, dureri musculare, frisoane, febră și greață, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Datele, care au inclus peste 2.200 de copii, vor fi transmise autorităților de reglementare „cât mai curând posibil”, arată compania.

„Suntem dornici să extindem protecția oferită de vaccin la populația mai tânără, mai ales având în vedere răspândirea variantei Delta și amenințarea substanțială pe care aceasta o reprezintă pentru copii”, a spus Albert Bourla, CEO al Pfizer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`