Deși Molly Gibson are puțin peste o lună, ar fi putut să se nască în orice moment din ultimii 27 de ani.
Embrionul ei a fost înghețat în octombrie 1992 și a rămas înghețat până la începutul acestui an, în februarie, când Tina și Ben Gibson din Tennessee au adoptat embrionul ei. Tina a născut-o pe Molly la sfârșitul lunii octombrie – aproape 27 de ani după ce embrionul ei a fost înghețat pentru prima dată.
Un bebeluş s-a născut dintr-un embrion îngheţat de 28 de ani
Se crede că nașterea lui Molly a stabilit un nou record – unul deținut anterior de sora ei mai mare, Emma – pentru cel mai lung embrion înghețat despre care se știe că a avut ca rezultat o naștere. Nu că înregistrările contează pentru Gibson.
„Cu Emma, am fost atât de afectați de a avea un copil”, a declarat Tina Gibson marți pentru CNN. „Cu Molly, suntem la fel. Este doar un pic amuzant – aici mergem din nou cu un alt record mondial”.
Gibson a rămas însărcinată atât cu Emma, cât și cu Molly cu ajutorul Centrului Național de Donare a Embrionilor, un organism nonprofit bazat pe voluntariat din Knoxville, care stochează embrioni congelați, pacienții cu fertilizare în vitro au decis să nu-i folosească. Familiile pot adopta acei embrioni neutilizați, care sunt apoi transferați în uterul unui părinte adoptiv.
Emma, fiica mai mare a lui Gibson, s-a născut în noiembrie 2017 și a stabilit recordul anterior pentru cel mai lung embrion înghețat despre care se știe că a dus la naștere, potrivit centrului. A ei a fost înghețată timp de 24 de ani.
Folosirea embrionilor mai vechi
Înainte ca Emma și apoi Molly să stabilească recorduri, nu se știau prea multe despre viabilitatea embrionilor mai în vârstă. Și când a aflat că embrionul Emmei fusese înghețat atât de mult timp, Gibson se temea că vârsta îi va diminua șansele de a rămâne însărcinată.
Dar doctorul Jeffrey Keenan, președintele și directorul medical al centrului, a asigurat-o că vârsta probabil nu va afecta rezultatul. El a spus într-un comunicat că atât nașterile Emma cât și Molly sunt dovada că embrionii nu ar trebui aruncați deoarece sunt „bătrâni”.
„Acest lucru se reflectă cu siguranță asupra tehnologiei folosite cu toți acei ani în urmă și a capacității sale de a păstra embrionii pentru o utilizare viitoare într-un interval de timp nedefinit”, a declarat Carol Sommerfelt, directorul de laborator și embriolog al centrului, într-un comunicat.
Aproximativ 75% din toți embrionii donați supraviețuiesc procesului de dezghețare și transfer și între 25 și 30% din toate implanturile au succes, a declarat Sommerfelt pentru CNN în 2017, când s-a născut Emma.
Rămân încă întrebări cu privire la diferența pe care o face vârsta la nașterea cu succes a unui embrion, dar centrul spune că nașterile fetelor Gibson sunt ambele exemple pozitive de utilizare a embrionilor mai în vârstă.
Nașterea lui Molly a fost un punct luminos în timpul pandemiei
Al doilea embrion adoptat de Gibson nu a fost dezghețat și transferat în uterul lui Gibson până în februarie. Gibson a spus că a aflat că este însărcinată cu Molly cu doar câteva zile înainte ca Covid-19 să fie declarată pandemie.
„A fost cu siguranță o mică scânteie de bucurie pentru 2020”, a spus ea.
Născută la sfârșitul lunii octombrie la 6 lire, 13 uncii, Molly a luminat lumea familiei sale. Și, deși ea și sora ei sunt minuni medicale, Gibson a spus că lucrul care o surprinde cel mai mult este faptul că amândoi sunt ai ei.
„În fiecare zi, eu și soțul meu vorbim despre asta”, a spus ea. „Ne spunem întotdeauna:„ Poți să crezi că nu avem o fetiță, ci două fetițe? Poți să crezi că suntem părinți ai mai multor copii? ”, A
spus Gibson pentru CNN în 2017, la nașterea Emma, că ea și ea soțul se luptase cu infertilitatea. Cuplul și-a pus inima pe adopția tradițională, dar după ce părinții ei au sugerat verificarea adopției embrionilor, drumul lor s-a schimbat în moduri neașteptate.
„Ai crede că pe tot parcursul sarcinii aș fi obișnuit cu asta, dar sunt încă complet uluită că sunt ale noastre”, a spus ea.