Prima pagină » Titlurile zilei » Un bătrân de 90 de ani este chinuit de vecin, chiar în propria casă din Copou! I-au pus lanțuri și lacăte pe poartă. Bărbatul sare gardul cu ajutorul unor scări – FOTO

Un bătrân de 90 de ani este chinuit de vecin, chiar în propria casă din Copou! I-au pus lanțuri și lacăte pe poartă. Bărbatul sare gardul cu ajutorul unor scări – FOTO

04 nov. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Mihai Popescu, în vârstă de 90 de ani, poate ieși din casa situată în Copou doar cu ajutorul a două scări. Vecinul a construit un gard chiar până în calea de acces a bătrânului. Poarta proprietății a fost ferecată cu lanțuri și lacăte. Zilnic, bâtrânul riscă să se accidenteze serios

Un scandal dintre doi vecini care locuiesc în aceeași casă din Copou a căpătat noi dimensiuni. Mihai Popescu, în vârstă de 90 de ani, este sechestrat în propria casă, din cauza vecinului. Totul a început pe data de 30.09.2021. Un executor și mai mulți jandarmi s-au deplasat la proprietatea de pe strada George Coșbuc, nr.18, în apropierea sediului Poliției de Frontieră Iași. Până la decesul vecinei, Tatiana Pascaru, Mihai Popescu se bucura de accesul spre proprietate.

Însă, moștenitorii femeii au obținut o sentință judecătorească prin care li se permitea să construiască un gard care să delimiteze cele două proprietăți. Dar, gardul a fost construit chiar până în peretele casei, în zona scărilor folosite de bătrân. Așa că bărbatul nu mai putea să iasă în curte și să folosească poarta principală. La un moment dat, Ștefan Filoș, soțul moștenitoarei Mihaela Filoș, i-ar fi permis să folosească calea de acces, dar situația s-a schimbat.

Lanțuri și lacăte pe poarta de acces

Recent, vecinul i-a pregătit o nouă surpriză bătrânului de 90 de ani. Mihai Popescu se plânge că nu mai poate ieși din curte din cauză că vecinul a pus lanțuri și lacăte pe poartă. Deși are o vârstă înaintată, Mihai Popescu face echilibristică prin curte, riscând să se accidenteze serios. Acum, din casă iese cu ajutorul unei scări. După ce ajunge în curte, se folosește de o bancă și altă scară ca să escaladeze gardul altui vecin. Apoi, iese pe poarta proprietății alăturate. Contactat de reporterii „BZI”, Mihai Popescu a explicat că nu renunță la demersurile de demolare a gardului construit de vecin.

„Mi-au spus să-mi fac eu poartă. Nu este normal ce se întâmplă. Din 1973, de când am cumpărat, am trăit în bună vecinătate. Foloseam curtea la comun. Eu am două treimi din casă. Nu ai cum să te înțelegi cu actualii moștenitori. Am făcut plângere penală, nu va rămâne așa. M-au închis pur și simplu în propria casă”, a povestit Mihai Popescu.

Interesul familiei Filoș este ca treimea din proprietatea deținută să fie folosită pentru activitatea unui birou. În trecut a fost prezentat și cazul unui dezvoltator imobiliar care a amenințat o bătrână, totul pornind de la o bucată de teren.

A vrut să oprească lucrările, dar nu a mai avut putere

În ziua în care au venit jandarmii și executorul judecătoresc, Mihai Popescu a apelat la alt vecin, a pus un scaun lângă gard și a sărit în propria curte ca să oprească lucrarea. Atunci, jandarmii au intervenit și l-au amenințat că-l conduc la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași dacă se opune executării. Între timp, muncitorii ridicau noul gard. Ștefan Filoș a refuzat orice dialog cu reporterii „BZI”. Pentru că nu a reușit să anuleze executarea, Mihai Popa a promis că va apela la Convenția Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). La un moment dat, și-a făcut apariția și Poliția Locală pentru a verifica dacă există autorizație de construire pentru gardul din incinta proprietății. Polițiștii au constatat că există documente eliberate de Primăria Iași în cursul lunii iulie 2021. În edițiile trecute ale „BZI” a fost prezentat alt caz în care doi vecini s-au certat de la un gard.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *