Prima pagină » Titlurile zilei » Un basarabean venit la Iași a rămas cu afacerile pe butuci! A avut 10.000 de clienți, dar nu mai are bani de chirie. Dorin Postolachi: „Nu știu ce se va întâmpla”

Un basarabean venit la Iași a rămas cu afacerile pe butuci! A avut 10.000 de clienți, dar nu mai are bani de chirie. Dorin Postolachi: „Nu știu ce se va întâmpla”

17 feb. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Dorin Postolachi a venit la Iași și a deschis o afacere cu uși de interior. Când clienții începeau să apară, asociatul i-a dat lovitura de grație. Patronii spațiilor de la care au închiriat își cer drepturile. Bunurile rămase au o valoare de peste 80.000 de euro

Afacerile proaspăt înființate în Iași nu au mai rezistat. Este și cazul societății Best Euro Doors SRL, controlată de afaceristul basarabean Dorin Postolachi, care are ca obiect de activitate comercializarea ușilor interioare din diferite materiale. Afacerea a fost deschisă în 2017, într-o hală deținută de societatea Inter Paco SRL, pe strada Metalurgiei, nr.8. La un moment dat, Dorin Postolachi nu a reușit să mai plătească chiria, așa că s-a trezit cu executorii la ușă. Pe data de 25.02.2021 este programată licitația pentru valorificarea mai multor bunuri mobile. Este vorba despre stocurile depozitate în hala Inter Paco. Licitația este organizată la cererea creditorului, care are de recuperat un debit de aproximativ 80.000 de lei. Bunurile au fost evaluate la 400.347 lei, aproximativ 80.000 de euro.

„Invităm pe toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor mobile scoase la vânzare prin licitație publică să anunțe executorul judecătoresc înainte de data stabilită pentru vânzare, în caz contrar vor fi decăzuți din dreptul de a mai formula obiecțiuni sau cerere în legătură cu acestea. Rugăm pe toți cei care vor să cumpere bunurile mobile să prezinte ofertele de cumpărare, până cel târziu în ziua premergătoare licitației”, se arată în anunțul executorului judecătoresc Rica Irina Niță.

Proprietarul spațiului a explicat de ce nu a mers afacerea chiriașului

Contactat telefonic, Iulian Pădure, proprietarul spațiului care a închiriat firmei Best Euro Doors, a explicat de ce nu a mai funcționat afacerea chiriașului. Acesta a precizat că în firmă mai era un asociat, un anumit Eugeniu Bunescu, care și-a retras banii din societate.

„Ei au venit prima oară în hală în urmă cu 3 ani. A fost o neînțelegere între asociați, unul dintre ei s-a retras în timpul afacerii, iar celălalt a rămas descoperit. Nu este prima oară când este executat, a mai fost o licitație pentru altă sumă. Am discutat direct cu el, mi-a spus să-l execut, că altă variantă nu are. Ei importau produsele și le vindeau în showroom”, a precizat Iulian Pădure, patronul societății Inter Paco SRL.

Conform ultimelor date financiare ale societății Best Euro Doors SRL, în 2019, cifra de afaceri a fost de 462.851 lei, pierderi de 261.323 lei, datorii de 1.330.220 lei, cu 2 angajați. În 2018, cifra de afaceri a fost de 1,1 milioane lei. Executorii judecătorești au în vedere și valorificarea bunurilor ce aparțin lui Ioan Pârău, patronul Totalgaz Industrie SRL.

Dorin Postolachi a eliberat spațiul unde avea magazinul de prezentare, dar a lăsat datorii în urmă

Best Euro Doors funcționa și într-un spațiu comercial de pe bd. Nicolae Iorga, unde era amenajat magazinul de prezentare. Însă, din cauza dificultăților financiare, a eliberat spațiul. Acum, este scos la închiriat cu suma de 1.950 euro/lună. Suprafața utilă este de 235 de metri pătrați. Compartimentarea s-a realizat pe două niveluri. Imobilul poate fi folosit ca showroom, clinică medicală, birouri sau salon de înfrumusețare.

„Nu sunt locuri de parcare disponibile prin contract, dar se poate parca frontal în fața clădirii aflate în proprietate privată. Au plecat pentru că nu mai puteau susține afacerea. Au rămas și cu datorii”, a precizat Cristian Mantu, proprietarul spațiului comercial de pe bd. Nicolae Iorga. Contactat telefonic, Dorin Postolachi a declarat că are un viitor destul de incert. „Este o situație legată de mine personal. Totul a început acum doi ani. Asta-i situația. Nu știu ce se va întâmpla de acum încolo”, a spus afaceristul.

Pe site-ul de prezentare a societății Best Euro Doors era precizat că în portofoliul erau prezenți peste 10.000 de clienți. În edițiile trecute, BZI a relatat și despre alte tranzacții ce vizau imobile din centrul Iașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *