Prima pagină » National » Un bărbat urmărit internațional, prins la frontiera din Galați

Un bărbat urmărit internațional, prins la frontiera din Galați

14 sept. 2020, 14:04,
Elena Nicoleta Bujor, în National

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați rutier au prins, reținut și dat autorităţilor  un bărbat, pe numele căruia era emis un mandat de arestare internațional pentru săvârşirea de infracţiuni împotriva proprietății, emis de autoritățile franceze.

Persoană urmărită internațional, reținută de Poliția de Frontieră Galați

Polițiștii de Frontieră Galați au prins un bărbat ce era urmărit internațional la controlul necesare trecerii punctului de frontieră de stat. Pe numele lui C.R., în vârstă de 41 de ani, era emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestat, dat de autoritățile din Franța. Acesta ar fi săvârșit mai multe infracțiuni împotriva proprietății.

„În data de 12 septembrie a.c., în jurul orei 14.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați rutier – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, pentru a intra în ţară, cetățeanul român C.R.,  în vârstă de 41 de ani.

La controlul de frontieră, colegii noștri au constatat că, pe numele bărbatului era emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare, emis de autorităţile din Franța,  deoarece acesta a săvârşit mai multe infracţiuni contra proprietății.”, a declarat purtătorul de cuvânt al S.T.P.F. Galați, inspector de poliție Mădălina Carp.

Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al I.P.J. Galați, în vederea luării măsurilor legale care se impun.

Patru permise de rezidență false, descoperite la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați rutier au descoperit la controlul de frontieră patru permise de rezidență false. Două dintre acestea erau cu însemnele autorităților din Turcia, iar celelalte două permise de rezidență cu însemnele autorităților din Cehia.

Forțele de ordine au depistat patru cetățeni din Republica Moldova cu vârste cuprinse între 33 și 48 de ani, care aveau documente false. Aceștia au fost prinși la controlul de frontieră obișnuit.

„La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați rutier – I.T.P.F. Iași, s-au prezentat la controlul de frontieră, patru cetățeni din R.Moldova, cu vârste cuprinse între 33 ș 48 de ani, fiecare la volanul propriului autoturism.

Doi dintre cetățenii din R.Moldova au prezentat la controlul de frontieră, pe lângă pașapoartele biometrice eliberate de autoritățile statului vecin și câte un permis de rezidență cu însemnele autorităţilor din Turcia. Ceilalţi doi cetățeni din R.Moldova au prezentat la controlul de frontieră pe lângă pașapoartele biometrice eliberate de autoritățile R. Moldova și câte un permis de rezidență cu însemnele autorităţilor din Cehia.”, a declarat purtătorul de cuvânt al S.T.P.F. Galați, inspector de poliție Mădălina Carp.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea permiselor de rezidență în cauză, autoritățile au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acestea nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false.

Cu privire la cele constatate, persoanele în cauză au declarat că au procurat documentele respective prin intermediul unor persoane cunoscute pe rețelele de socializare, în schimbul unor sume de bani.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  fals material în înscrisuri oficiale, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *