Prima pagină » Actualitate » Un bărbat strivit de un copac în pădure a fost operat de urgență de o echipă multidisciplinară a Spitalului Clinic Județean de Urgență Suceava – FOTO

Un bărbat strivit de un copac în pădure a fost operat de urgență de o echipă multidisciplinară a Spitalului Clinic Județean de Urgență Suceava – FOTO

27 ian. 2024, 10:40, 1 ,
în Actualitate

 Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Suceava, dr. Dan Teodorovici, a anunțat, vineri, că un bărbat strivit de un copac în pădure a fost salvat de medicii din cadrul unității spitalicești sucevene în urma mobilizării unei echipe multidisciplinare. 

Potrivit acestuia, un pacient conștient și cooperant a fost adus, joi, la UPU Suceava în urma unui incident în care a fost politraumatizat prin strivire, după ce un copac a căzut peste el în pădure. 

După ce a fost stabilizat și au fost efectuate investigații amănunțite, s-a constatat că pacientul prezenta multiple fracturi costale, o ruptură de artera axilară și tromboză de arteră subclavie, determinând sângerare activă și ischemie acută a mâinii stângi. 

Garda de chirurgie vasculară a fost imediat alertată și s-a deplasat rapid la spital. Pacientul a fost transferat în sala de operație, unde o echipă formată din chirurgii vasculari dr. Sapaniuc Marin, dr. Silistru Simona, medicul anestezist dr. Dragoi Lilian și asistenții de la blocul operator Onica Luiza și Fartusnic Sabina au efectuat o intervenție complexă. 

Aceasta a constat în refacerea fluxului arterial prin bypass subclavio-brahial și a durat 4 ore. 

Rezultatul mobilizării multidisciplinare a echipei medicale a fost un succes, salvând viața pacientului și gestionând eficient afecțiunea cu potențial rapid letal. Până în prezent, evoluția stării de sănătate a pacientului este favorabilă, iar echipa medicală monitorizează îndeaproape progresul acestuia, a precizat sursa citată. 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024