Prima pagină » Actualitate » Un bărbat și-a găsit sfârșitul în râul Olt. Acesta a vrut să se răcorească
Un bărbat și-a găsit sfârșitul în râul Olt. Acesta a vrut să se răcorească

Un bărbat și-a găsit sfârșitul în râul Olt. Acesta a vrut să se răcorească

14 iul. 2024, 19:00,
în Actualitate

O tragedie a avut loc pe râul Olt, în apropierea localității Turnu Roșu, unde un bărbat de 30 de ani s-a înecat, a anunțat duminică Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu, conform Agerpres. Pompierii din Sibiu au demarat căutările imediat după ce au primit un apel de urgență sâmbătă seara.

Autoritățile au căutat trupul bărbatului

„În jurul orei 20:00, sâmbătă seara, am primit un apel pe numărul unic de urgență 112, semnalând că un bărbat de aproximativ 30 de ani ar fi posibil înecat în râul Olt, în zona Turnu Roșu”, a informat ISU Sibiu.

Echipele de intervenție au fost trimise la fața locului, dotate cu o barcă pneumatică, o autospecială de stingere și un echipaj SMURD. Din cauza lăsării întunericului, căutările subacvatice nu au putut fi realizate, iar eforturile s-au concentrat pe căutări terestre și pe malul râului, fără succes în acea noapte.

Căutările au fost reluate duminică dimineață, începând cu ora 07:00. Pompierii sibieni s-au întors la locul incidentului cu două bărci pneumatice și echipamente specializate, inclusiv sonar Klein Sistem 4.900. De asemenea, echipele au fost întărite cu de doi scafandri din cadrul ISU Brașov, alături de un echipaj SMURD și o autospecială de stingere.

Găsirea și recuperarea corpului

„În urma căutărilor efectuate, bărbatul a fost găsit și extras din râu. Din păcate, acesta este decedat”, a declarat ISU Sibiu.

ISU Sibiu reiterează apelul la precauție pentru toți cei care se află în apropierea sau intenționează să intre în râuri și lacuri, mai ales în perioadele când condițiile de vizibilitate sau cele meteorologice sunt nefavorabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *