Prima pagină » National » Un bărbat recalcitrant, aflat în stare de ebrietate, a fost arestat preventiv după ce a sărit cu un topor la poliţişti

Un bărbat recalcitrant, aflat în stare de ebrietate, a fost arestat preventiv după ce a sărit cu un topor la poliţişti

02 aug. 2022, 16:16,
în National

Poliţiştii din Bârlad au arestat preventiv un bărbat recalcitrant, aflat într-o stare evidentă de ebrietate. Echipajul de intervenţie a recurs la această măsură deoarece individul, în vârstă de 54 de ani, a provocat scandal şi a făcut ameninţări cu moartea, folosindu-se de un topor.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit, poliţiştii nefiind agresaţi fizic şi nici nu au suferit vătămări corporale.

Bărbat arestat preventiv după ce a sărit cu un topor la poliţiştii din Bârlad

Poliţiştii bârlădeni au arestat preventiv un bărbat după ce a sărit la aceştia cu un topor. Astfel, potrivit unui comunicat de presă transmis luni, 1 august, de către reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, forţele de intervenţie din cadrul Poliţiei municipiului Bârlad au fost sesizaţi printr-un apel la numărul unic de urgenţă 112, în data de 31 iulie, cu privire asupra faptului că, un bărbat aflat pe drumul public din localitatea Popeni, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a manifestat un comportament violent, adresând numeroase injurii şi ameninţări cu moartea.

„Echipajul de ordine publică, din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Bârlad, care a intervenit, în temeiul sesizării, pentru restabilirea ordinii şi liniştii publice, a fost ameninţat cu moartea, bărbatul folosind un topor pentru proferarea de ameninţări. Poliţiştii au procedat la interceptarea, încătuşarea, efectuarea controlului corporal şi conducerea persoanei care se manifesta violent, la sediul poliţiei, pentru dispunerea măsurilor legale.

Poliţiştii nu au fost agresaţi fizic şi nici nu au suferit vătămări corporale.

Bărbatul a fost reţinut de poliţiştii bârlădeni, pe o perioadă de 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice. Totodată, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, care a preluat efectuarea cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj”, a precizat sursa citată.

Reprezentanţii IPJ Vaslui au mai adăugat că în urma cercetărilor efectuate de către procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, împreună cu poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Bârlad şi a probatoriului administrat, bărbatul recalcitrant reţinut a fost prezentat Judecătoriei Bârlad cu propunere de arestare preventivă, instanţa admiţând propunerea şi emiţând mandatul de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Cercetările continuă în acest sens pentru stabilirea împrejurărilor producerii faptelor sesizate şi dispunerea măsurilor legale.

A atacat forțele de ordine cu satârul şi o furcă

Într-un context similar, amintim de cazul prezentat în edițiile trecute ale Cotidianului BZI, când un bărbat din localitatea gălăţeană Matca i-a atacat pe poliţişti cu satârul şi o furcă. Individul a fost condamnat de Judecătoria Tecuci la un an şi trei luni de închisoare cu suspendarea executării pentru ultraj şi distrugere, decizia instanţei nefiind însă una definitivă.

La această decizie au ajuns anchetatorii, care au hotărât că în data de 28 mai 2020, individul a ameninţat doi agenţi de Poliţie cu un satâr şi o furcă după ce a primit o citaţie într-un dosar penal în care era cercetat. Cu o zi în urmă, bărbatul, aflându-se la volanul unei mașini de lux marca Audi A6, refuzase să oprească la semnalele poliţiştilor, fiind anchetat pentru conducere a unui autovehicul fără permis de conducere.

Totodată, bărbatul este cercetat şi într-un alt dosar, sub acuzația de violenţă în familie. În acest context, în momentul când i-a văzut pe cei doi poliţişti în curtea casei sale şi a aflat pentru ce veniseră, a început să îi ameninţe cu moartea şi a sărit la atac.

„A început să manifeste un comportament antisocial, devenind violent în limbaj şi gesturi, adresând injurii precum şi ameninţări cu acte de violenţă şi cu moartea către lucrătorii de poliţie, folosind de mai multe ori expresia: «vă omor, vă tai capul»”, au stabilit anchetatorii după audierea martorilor care au asistat la incident.

De altfel, un bărbat din Arad a fost împuşcat de poliţişti după ce a devenit violent pe fondul consumului de alcool.

Cu toate acestea, polițiștii bârlădeni au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a unui bărbat aflat în stare de ebrietate, ce a sărit cu un topor la poliţişti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *