Prima pagină » National » Un bărbat înarmat a fost prins și arestat în timp ce se îndrepta spre locuința fostei soții
Un bărbat înarmat a fost prins și arestat în timp ce se îndrepta spre locuința fostei soții

Un bărbat înarmat a fost prins și arestat în timp ce se îndrepta spre locuința fostei soții

06 iun. 2022, 21:29,
în National

Un bărbat din Hunedoara a fost arestat de către autorități, înainte să ucidă o familie întreagă. Acesta abia intrase în România și se deplasa cu un arsenal întreg pentru a-și ucide fosta soție, împreună cu rudele acesteia.

Fosta soție a bărbatului a anunțat sâmbătă autoritățile că acesta intenționează să vină și să o omoare. Femeia avea ca dovadă amenințări trimise prin toate căile de comunicare și așa a ieșit totul la iveală.

Autoritățile au reușit să îl oprească în trafic

Abia intrat în România, bărbatul mergea cu un întreg arsenal să-şi ucidă fosta soţie şi pe rudele acesteia. Acesta și-a procurat dintr-un stat european şi a deținut și transportat fără drept o armă letală cu țevi lise și trei arme neletale (un pistol, un revolver cu aer comprimat și un pistol de semnalizare, dar şi o pereche de cătuşe metalice) din categoria celor supuse autorizării, precum și muniție aferentă, pe care le-ar fi introdus, ilegal, pe teritoriul României, la data de 4 iunie 2022, fără a le declara organelor vamale. Armele erau ascunse în bagajele aflate în autoturismul pe care îl conducea.

La intrarea în ţară, între localitățile Ilia şi Deva, bărbatul a fost oprit în trafic de luptătorii de la trupele speciale de intervenţie şi poliţiştii de la Serviciul Investigaţii Criminale, iar asupra sa, în maşină, a fost găsite mai multe arme printre care o puşcă cu glonț, un pistol, un revolver cu aer comprimat, un pistol de semnalizare, dar şi o pereche de catușe metalice.

Bărbatul a fost dus la audieri

Bărbatul avea un plan bine stabilit şi a trecut ilegal armele prin vamă. Voia să-şi ucidă fosta soţie dar şi familia acesteia. El a fost dus la audieri, iar ulterior poliţiştii l-au prezentat judecătoriei Hunedoara cu propunere de arestare preventivă.

„În urma activităților investigative și de cercetare penală efectuate de polițiștii Serviciului Investigaţii Criminale şi cei ai Serviciului Arme, Explozivi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Hunedoara, cu sprijinul poliţiştilor Direcţiei Operaţiuni Speciale, la data de 4 iunie 2022, în jurul orei 17.00, pe autostrada A1, între localităţile Ilia şi Deva, a fost depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 40 de ani, cu privire la care existau informaţii că ar deţine asupra sa o armă de vânătoare şi ar intenţiona să îşi ucidă fosta soție și pe membri familiei acesteia, aflați într-o comună de lângă municipiul Hunedoara”, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Hunedoara.

Poliţiştii au luat măsura preventivă a reţinerii bărbatului, pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de contrabandă calificată, amenințare şi nerespectarea regimului armelor și munițiilor. În data de 5 iunie, bărbatul a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Hunedoara, care a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *