Prima pagină » Local » Un bărbat în vârstă de 74 de ani, din Iași, a fost descoperit mort în casă! Vecinii au fost cei care au sunat la 112

Un bărbat în vârstă de 74 de ani, din Iași, a fost descoperit mort în casă! Vecinii au fost cei care au sunat la 112

14 aug. 2024, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ în Local

Constantin Pătrașcu, un bărbat în vârstă de 74 de ani, domiciliat într-un imobil situat pe strada Hlincea, a fost descoperit mort în casă. Vecinii au fost cei care, alertați de dispariția bărbatului, au sunat la 112.

Bărbat din Iași, descoperit mort în casă! Vecinii au fost alertați de dispariția sa

Luni, 12 august 2024, pompierii au fost solicitați să intervină la un imobil din strada Hlincea, Iași, în cazul unui bătrân care de câteva zile nu a fost văzut de vecini și nici nu a mai răspuns la telefon. Pe lângă o autospecială de stingere cu apă și spumă, la intervenție s-au deplasat și echipaje de poliție și de prim ajutor calificat. Pompierii au pătruns în locuința bărbatului prin balcon, însă, din păcate, Constantin Pătrașcu a fost găsit decedat. Cadavrul era deja în stare de putrefacție. Bărbatul locuia singur și suferea de ciroză hepatică decompensată. Corpul neînsuflețit a ajuns la Institutul de Medicină Legală Iași, pentru a se stabili cu exactitate cauza decesului.

Doi soți au fost descoperiți morți în garsonieră

Constantin Pătrașcu nu este singura persoană descoperită moartă în casă. În data de 18 iulie 2024, soții Aurel (85 de ani) și Eufrosina Țonea (84 de ani) au fost descoperiți morți în garsoniera lor din strada Islaz, municipiul Iași. Rudele și vecinii celor doi pun această tragedie pe seama căldurii, deoarece pe lângă vârsta înaintată aveau și probleme de sănătate. Efrosina Țonea avea probleme cu inima, în timp ce soțul său suferea de diabet. Rudele celor doi bătrâni găsiți morți în casă au luat legătura cu ei ultima dată în data de 15 iulie 2024, în jurul orei 10.00. Atunci Efrosina Țonea, cea cu care s-a discutat la telefon, părea a fi bine. Alertați de absența celor doi soți, dar și de mirosul pregnant de cadavru de pe scară, au fost și vecinii.

„Am aflat că au fost găsiți doi bătrâni morți în casă, dar nu știam despre cine este vorba. Apoi am aflat că despre ei este vorba. Eu sunt președinta blocului și vă dați seama că îi cunosc pe toți locatarii, mai puțin pe chiriașii care s-au mutat de curând în bloc, pe ei nu-i cunosc bine. Mi-a părut foarte rău când am aflat. Pe el l-am văzut ultima data duminică, 14 iulie. El era la mașină, iar eu plecam la biserică. E foarte greu. Căldurile astea cred că sunt de vină, dar să moară amândoi odată? Hai, că i se făcea rău la unul, dar nu la amândoi odată. Nu știu, ceva e ciudat, nu pot să-mi dau seama. Erau oameni liniștiți, nu aveau nimic cu nimeni. El dădea mâncare la pisici, iubea animalele. Nu au avut conflicte cu nimeni. Erau pensionari, aveau pensii destul de mari, asta știu. Ea era inginer agronom, și el la fel, că au fost colegi de serviciu. Au fost găsiți morți unul lângă celălalt, ei locuiau într-o garsonieră. Blocul nici nu era termoizolat, urma să strângem bani pentru asta, nu aveau nici aer condiționat”, a declarat Aurora Sârbu, președinta blocului în care locuiau bătrânii. La circa o lună distanță de la această tragedie, un bărbat în vârstă de 74 de ani, din Iași, a fost descoperit mort în casă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *