Prima pagină » National » Un bărbat din Ucraina, deghizat în soția sa, a încercat să treacă granița cu România – FOTO

Un bărbat din Ucraina, deghizat în soția sa, a încercat să treacă granița cu România – FOTO

14 mart. 2022, 11:32,
în National

Războiul din Ucraina duce la adevărate tragedii şi povești incredibile. Un bărbat, disperat şi speriat de situația din propria țară s-a deghizat în propria soție şi a încercat să treacă granița cu România. Chiar dacă are obligația legală de a-și apăra țara, pe tânăr nu l-a interesat acest aspect.

De la începutul războiului din Ucraina au plecat din țară peste 2 milioane de persoane, dintre care 1 milioan de persoane în doar 7 zile. Marea majoritate a celor care au plecat sunt femei, copii dar şi bărbaţi care au ieșit înainte de legea marțială.

Un bărbat din Ucraina, deghizat în soţia sa, a încercat să treacă granița cu România

Totul a început în momentul în care bărbatul, domiciliar în Kiev, nu a mai suportat ideea că rușii se află la câțiva kilometri de unde stă. În vârstă de 30 de ani, ucraineanul s-a deghizat în soţia sa şi a încercat să treacă granița cu România. Acesta nu avea dreptul din punct de vedere legal să iasă din țară după ce autoritățile de la Kiev au instaurat legea marțială care crează obligativitatea bărbaţilor între 18 – 60 de ani să rămână în țară şi să lupte.

Pentru a fi cât mai credibil, bărbatul s-a machiat, şi-a pus o perucă şi şi-a pus copilul în căricior. Acesta a sperat pana în ultimele momente că autoritățile de la vamă nu vor sesiza diferențele. Totuşi, vameșii au fost nemiloşi cu acesta mai ales că li s-a părut din prima că ceva este în neregulă. Așadar, aceștia l-au prins la punctul de control Porubne în momentul în care le-a arătat paşaportul. Acum, bărbatul are mari probleme cu legea mai ales că a fost reținut pe loc. Acuzațiile sunt dintre cele mai grave. Pe lângă faptul că bărbatul este acuzat de fals, acesta este acuzat şi că a intercat să se sustragă apelului de mobilizare naţională.

ONU arată că sunt milioane de ucrainieni care au plecat din țară de la începutul războiului

Situaţia din Ucraina se agravează pe zi ce trece. Cei de la ONU arătau că în doar 7 zile au trecut granița peste 1 milion de refugiați. Analiştii au mai explicat faptul că se aşteaptă la un total de peste 5 milioane de persoane care vor pleca din țara puternică afectată de război.

„Datele noastre indică că am depășit marcajul 1M” începând cu miezul nopții în Europa centrală, pe baza numărărilor colectate de autoritățile naționale. În doar șapte zile am asistat la exodul a un milion de refugiați din Ucraina către țările vecine.

Specialiștii spun că este cel mai mare număr de migranți din ultimul secol. Aceștia iau în considerare, la calcul, numărul de migranți raportat la timpul în care au ieșit din țară În alte ordine de idei, Polonia, România, Ungaria, sunt țările preferate de refugiați. Sunt multe centre de primire a refugiaților, unele dintre ele se găsesc şi în Iași. Puteți afla aici în timp real ce se întâmplă în Ucraina.

În contextul în care bărbatul deghizat în soție nu a putut trece vama, ne întrebăm, logic, cum alți bărbați au trecut spre România în contextul în care este interzisă părăsirea teritoriului țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *