Prima pagină » International » Un bărbat din Turcia, infectat cu Covid-19 timp de 14 luni: „Este versiunea feminină a virusului și e obsedată de mine” – FOTO, VIDEO

Un bărbat din Turcia, infectat cu Covid-19 timp de 14 luni: „Este versiunea feminină a virusului și e obsedată de mine” – FOTO, VIDEO

15 feb. 2022, 11:28,
în International

Muzaffer Kayasan este un bărbat din Turcia care are coronavirus de mai bine de un an. Acesta a făcut 78 de teste pentru depistarea Covid-19 în cele 14 luni de când este infectat.

Turcul diagnosticat cu leucemie când a aflat că este pozitiv la SARS – CoV – 2 a fost sigur că nu va scăpa cu viaţa.

Un bărbat din Turcia infectat cu Covid-19 de mai bine de un an

Având în vedere că a fost diagnosticat cu o boală grea, în momentul în care a fost testat pozitiv cu Covid-19 a trăit un adevărat şoc. Muzaffer Kayasan a crezut că nu va scăpa cu viaţa. Însă, după 14 luni încă este infectat cu acest virus, iar cele 78 de teste efectuate sunt pozitive.

Bărbatul are 56 de ani, iar medicii susţin că acesta este pacientul cu cea mai lungă perioadă de infectare cu Covid-19 descoperită pe teritoriul Turciei.

Cadrele medicale afirma faptul că Muzaffer Kayasan are un sistem imunitar slăbit cauzat de cancerul de sânge de care suferă şi astfel nu poate scăpa de Covid-19. Chiar dacă a fost internat de foarte multe ori din noiembrie 2020 şi până în prezent, turcul are un vibe extrem de pozitiv.

„Bănuiesc că aceasta este versiunea feminină a COVID – ea a fost obsedată de mine”, glumea Kayasan săptămâna trecută, când a aflat că ultimul său test PCR a fost, din nou, pozitiv.

Bărbatul din Turcia, internat în spital timp de 9 luni

Muzaffer Kayasan a fost internat timp de 9 luni într-un spital după ce a fost diagnosticat cu Covid-19. De asemenea, alte cinci luni le-a petrecut singur în apartamentul său, stând în izolare. Singura lui supărare este că nu se mai poate juca cu nepoata lui, Azra.

Fetiţa vine frecvent să-l viziteze, dar vorbeşte cu unchiul său doar printr-o uşă de sticlă.

„Mă voi juca cu tine când mă voi face bine”, i-a spus el printr-o mască după ce i-a dăruit un telefon de jucărie.

În ediţiile anterioare ale Cotidianului BZI a fost relatată povestea unei femei care a plătit nu mai puţin de 50.000 lei pentru testele PCR. Totul doar pentru a-şi vizita mama bolnavă în spital.

Ce se întâmplă cu pacienţii care au un sistem imunitar slăbit şi se infectează cu Covid-19

Persoanele care se infectează cu virusul Covid-19 şi care au un sistem imunitar slăbit pot avea un sindrom respirator acut. De asemenea, în cazul acestor pacienţi perioada de infectaere se poate prelungi, conform unui studiu publicat anul trecut în revista New England Journal of Medicine.

De asemenea, potrivit unui alt studiu, realizat de Leukemia & Lymphoma Society, arată că o pătrime dintre persoanele diagnosticate cu cancer sangvin nu produc niveluri detectabile de anticorpi nici după ce sunt vaccinați cu două doze ale unor seruri împotriva noului coronavirus.

Medicul lui Kayasan, Serap Simsek Yavuz susţine că pacientul din Turcia este „cel mai lung caz de COVID-19” depistat în acest stat. Mai mult decât atât, medicii îl monitorizează cu foarte mare atenţie pentru a depista apariţia unei eventuale mutaţii virale.

„Cazul unui pacient testat pozitiv pentru 441 de zile nu este ceva care să fi fost raportat până astăzi”, a declarat Cagri Buke, doctor de boli infecţioase şi specialist în microbiologie clinică la Spitalul Acibadem.

Specialistul în boli infecţioase şi profesor de microbiologie clinică la Universitatea Istanbul susţine că pacientul nu se poate vaccina anti-Covid-19 din cauza testele pozitive. Ghidurile turceşti afirma că pacienții pozitivi trebuie să aștepte recuperarea completă pentru a putea fi imunizaţi.

Fiul său, Gokhan Kayasan, a spus că tatăl său a fost întotdeauna o persoană „pozitivă” – doar că nu în acest fel.

„Am tot spus mereu cât de pozitiv este tatăl meu, dar acum este tot timpul pozitiv (la COVID) și nu reușește să se negativeze”, a spus el.

„Spune că a rămas blocat la semaforul roșu și nu poate trece peste asta”, scrie Reuters.

Cazul turcului infectat cu noul coronavirus de 14 luni nu este singurul mediatizat în Turcia. Povestea unei femei de 105 ani care s-a vindecat după infectarea cu noul coronavirus a fost una care a uimit cadrele medicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *