Prima pagină » Actualitate » Un bărbat din Năsăud a primit o factură de 5000 de lei la gaz. Cetățeanul este pensionar și nu poate plăti această sumă exagerată

Un bărbat din Năsăud a primit o factură de 5000 de lei la gaz. Cetățeanul este pensionar și nu poate plăti această sumă exagerată

13 ian. 2022, 11:59,
în Actualitate

Un bărbat din Năsăud a primit o factură de 5000 de lei la gaze, pe luna decembrie 2021. George-Stelian Lakatos a vorbit într-un interviu televizat despre această problemă. În cadrul acelei intervenții, acesta a declarat că nu beneficiază de factură plafonată, iar prețurile sunt exagerate pentru dimensiunea clădirii în care locuiește.

George Stelian Lakatos este pensionar și are 4 copii. Casa în care trăiește are aproximativ 180 de metri pătrați.
Pentru a face față noului val de scumpiri, bărbatul are de gând să renunțe la centrala pe gaz și să treacă la încălzirea cu lemne.

Un român a primit o factură de 5000 de lei

Un bărbat din Năsăud a primit o factură de 5000 pe luna decembrie. George Stelian Lakatos este pesionar și are un venit de 1000 de lei, fapt pentru care îi este imposibil să achite această sumă exagerată. De asemenea, nu a beneficiat de factură plafonată. Singura soluție pe care o vede în acest moment este să  treacă la încălzirea cu lemne.

„Factura este la gaze. Avem aproximativ 180 de metri pătraţi. Cum să reacţionăm? De unde să plătim? Banii ăştia sunt deja exageraţi. În trecut, am plătit 800 – 1000 de lei şi acum ne-a venit 5000 de lei. Şi nici factură plafonată nu avem.

La toţi a venit factura plafonată, la noi nu a venit. Ce venituri să avem? De unde să putem plăit? Avem o pensie de 1000 de lei. Ce variante să avem? Să ne deconectăm şi să mergem pe lemne.” a declarat George Stelian Lakatos

Bărbatul susține că nu a știut de aceste scumpiri, iar situația este cu atât mai gravă cu cât el și soția sa au împreună 4 copii.

„Prima dată am avut preţul la 134 de lei kilowatul, acum este de 400. Obligatoriu renunţăm la centrala pe gaz. Nu ştiu ce o să facem. Nici nu am fost notificaţi. Avem patru copii. De unde nu ştiu”, a declarat George Lakatos, în direct la Antena 3.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că facturile vor fi refăcute

Săptămâna aceasta, un bărbat din Gorj a vrut să își pună capăt zilelor după ce a primit factura la curent electric. Gorjeanul a apelat la acest gest disperat deoarece factura depășea cu mult posibilitățile sale financiare. Cazul acesta nu este unul izolat: un alt român a făcut infarct, după ce a aflat sumele pe care trebuie să le plătească. În noul val de scumpiri, prețurile la gaze naturale au crescut cu peste 40%.

În urmă cu ceva timp, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat faptul că o opțiune prin care prețul gazelor naturale s-ar putea ieftini este exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră. O statistică recentă arăta faptul că România este dependentă în proporţie covârșitoare de gazele importate dinspre Rusia.

Pe 11 ianuarie 2022, premierul Nicolae Ciucă a anunțat că unele facturi vor fi refăcute, pentru a respecta măsurile impuse. Astfel, românii vor putea beneficia de sprijin din partea Guvernului, potrivit declarației prim-ministrului. De asemenea, alte măsuri de protejare a populației de efectele creșterii prețurilor urmează să fie anunțate în următoarea ședință a coaliției de guvernare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
21 octombrie 2024
21 octombrie 2024