Prima pagină » Local » Un bărbat din judeţul Iași a murit după ce l-a înţepat o albină! A fost resuscitat dar s-a declarat decesul – EXCLUSIV/ FOTO

Un bărbat din judeţul Iași a murit după ce l-a înţepat o albină! A fost resuscitat dar s-a declarat decesul – EXCLUSIV/ FOTO

09 iul. 2021, 14:16,
în Local

Un bărbat în vârstă de 40 de ani domiciliat în localitatea Ion Neculce din judeţul Iași a murit după ce a fost înţepat de o albină. Medicii ieșeni susţine că înţepătura unei albine nu trebuie tratată cu indulgentă şi trebuie să fie tratată cât mai în serios.

Bărbatul, fiul fostului primar din comuna Lungani, a fost înţepat de albină şi a intrat în şoc anafilactic iar efortul medicilor a fost în zadar.

Un bărbat a murit după ce a fost înţepat de o albină

În ziua de vineri, 9 iulie 2021, la ora 10.30 s-a trimis o solicitare de intervenţie în comună Ion Neculce din judeţul Iași după ce un bărbat în vârstă de 40 de ani a intrat în şoc anafilactic după ce a fost înţepat de o albină. Ajunşi la faţa locului, personalul medical a încercat în zadar să îl resusciteze pe bărbat:

La ora 10:35 s-a primit o solicitarea de a interveni în comună Ion Neculce la un bărbat în vârstă de 40 de ani care a intrat în şoc anafilactic după ce a fost înţepat de o insectă, în speţă, o albină. La cazul menţionat mai sus s-a deplasat o ambulantă SAJ de tip C2 cu medic (dr. Mihai Veronica) de la substaţia SAJ din Tg. Frumos. Echipajul medical l-a găsit inconştient pe bărbat şi l-au introdus pe acesta în ambulantă. Au fost începute manevrele de resuscitare dar din păcate pacientul nu a răspuns pozitiv. În cauză s-a declarat decesul la ora 11.50.

Cum reactionează organismul la intepăturile de albină

În urma unei înțepături de albină, organismul poate reacționa diferit de la o persoană la alta. Astfel, poate să nu aibă nicio reacție, cum este cazul persoanelor imunizate la astfel de înțepături sau poate să nu reacționeze deoarece a intrat pentru prima dată în contact cu acest venin.

La unele persoane, poate să apară o reacție inflamatorie locală, ce poate fi considerată normală și situată strict în jurul înțepăturii, cu durata de maximum câteva zile.

Alții pot avea o reacție locoregională, ce afectează și țesuturi la distanță de locul înțepăturii, până la articulația situată deasupra sau dedesubtul locului respective.

Șocul anafilactic poate fi polimorf, precum prurit, eritem sau urticarie, edem la locul înțepăturii sau cu localizare la limbă și glotă, cu greutate consecutivă la înghițit și respirație. În plus, pot să pară fenomene de tip rinită și conjunctivită, criză de astm, palpitații, satre de amețeală sau vedere încețoșatî.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *