Prima pagină » Local » Un bărbat din Iași, prins băut la volan după un accident rutier. Polițiștii au rămas surprinși când au văzut ce alcoolemie avea ieșeanul. „Am băut doar o bere!” (Exclusiv)
Un bărbat din Iași, prins băut la volan după un accident rutier. Polițiștii au rămas surprinși când au văzut ce alcoolemie avea ieșeanul.

Un bărbat din Iași, prins băut la volan după un accident rutier. Polițiștii au rămas surprinși când au văzut ce alcoolemie avea ieșeanul. „Am băut doar o bere!” (Exclusiv)

22 nov. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un ieșean s-a ales cu o pedeapsă din partea judecătorilor, după ce a urcat băut la volan. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani l-au condamnat recent pe Vladimir Onofrei la 10 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul a fost prins după producerea unui accident rutier fără victime

Un bărbat din județul Iași a fost prins băut la volan după producerea unui accident rutier fără victime. Polițiștii au constatat alcoolemia ieșeanului după ce l-au găsit cu mașina în câmp. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani l-au condamnat recent pe Vladimir Onofrei la 10 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

„Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Consiliului Local Târgu Frumos sau al oricărei instituții aflate în subordinea acestuia”, au menționat judecătorii ieșeni.

Vladimir Onofrei, prins băut la volan după producerea unui accident rutier

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul lui Vladimir Onofrei (60 de ani) a început pe data de 28 aprilie 2021. Procurorii ieșeni l-au trimis în judecată pe bărbat sub acuzația de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

„Pe data de 20 mai 2020, un echipaj din cadrul Poliției Târgu Frumos – Compartimentul Rutier efectua serviciul de patrulare și control pe DE 583 – pe raza satului Războieni, județul Iași, împrejurare în care, la ora 15:44, a fost sesizat prin 112 despre faptul că, în apropierea Restaurantului «Coroana», a avut loc un accident rutier soldat cu daune materiale. Deplasându-se la fața locului, agenții au identificat la kilometrul 31, în afara părții carosabile, autoturismul marca Volkswagen, care ava avarii în partea frontală. Procedând la identificarea conducătorului auto, agenții au constatat că acesta se numește Vladimir Onofrei, dar și că mirosea a alcool”, au subliniat anchetatorii ieșeni.

Ce alcoolemie avea șoferul ieșean: „Am băut doar o bere!”

Agenții l-au testat pe șoferul ieșean și au constatat că acesta avea o valoare de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Având în vedere valoarea rezultată, agenții de Poliție l-au dus pe inculpat la Compartimentul de Primire Urgențe Târgu Frumos, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge la interval de o oră una față de cealaltă. Din buletinul de analiză toxicologică de pe 22 mai 2020 rezultă că, la ora 16:05, inculpatul înregistra o alcoolemie de 1,17 g/l alcool pur în sânge, iar, la ora 17:05, de 0,94 g/l. În cauză s-a dispus efectuarea unei expertize de calcul retroactiv a alcoolemiei, rezultând că, în momentul conducerii, inculpatul înregistra o alcoolemie de 1,25 g/l alcool pur în sânge”, au mai spus procurorii ieșeni.

La audieri, șoferul ieșean a recunoscut săvârșirea faptei, declarând că a băut doar la ora 8:00 o singură bere alcoolizată, în cantitate de 500 de mililitri, aspect infirmat de experții din cadrul Institutului de Medicină Legală Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *