Prima pagină » Local » Un bărbat din Iași, dispărut de 36 de ani de acasă! Nepoata lui a apelat la autorități pentru a-l declara mort (Exclusiv)
Un bărbat din Iași, dispărut de 36 de ani de acasă! Nepoata lui a apelat la autorități pentru a-l declara mort (Exclusiv)

Un bărbat din Iași, dispărut de 36 de ani de acasă! Nepoata lui a apelat la autorități pentru a-l declara mort (Exclusiv)

22 nov. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un ieșean a fost declarat mort de către judecători, la cererea nepoatei sale. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani au admis cererea formulată de Monica Petrișor. Judecătorii l-au declarat decedat pe Alois Petrișor. Bărbatul ar fi dispărut de acasă în urmă cu mai bine de 3 decenii

Un bărbat din Iași a dispărut în urmă cu 36 de ani de acasă! Acum, nepoata acestuia a apelat la autorități pentru a-l declara mort. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani au admis cererea formulată de Monica Petrișor în contradictoriu cu bunicul său, Alois Petrișor.

„Instanța admite acțiunea formulată de reclamanta Monica Petrișor, având ca obiect declararea judecătorească a morții pârâtului Alois Petrișor. Dispune declararea judecătorească a morții numitului Alois Petrișor și constată că acesta a încetat din viață. Dispozitivul hotărârii de declarare a morții rămase definitivă se va afișa timp de două luni la sediul instanței și al Primăriei Butea, în a cărei rază teritorială a avut ultimul domiciliu cunoscut cel declarat mort. Dispozitivul hotărârii de declarare a morții, cu mențiunea că hotărârea a rămas definitivă, va fi comunicat Serviciului de Stare Civilă de la ultimul domiciliu cunoscut al celui declarat mort, din cadrul Primăriei Butea, pentru a înregistra moartea”, au afirmat judecătorii ieșeni.

Monica Petrișor le-a cerut judecătorilor ieșeni să-l declare mort pe Alois Petrișor

Procesul deschis de Monica Petrișor a început recent. Prin cererea înregistrată pe rolul instanței, ieșeanca a solicitat declararea judecătorească a morții lui Alois Petrișor, născut pe data de 21 iunie 1928.

„Eu sunt o nepoată după fiu a pârâtului, care, acum 36 de ani, a plecat să muncească într-un alt județ, după care nu s-a mai întors și nu se cunoaște nimic în legătură cu acesta. Din surse neoficiale, am aflat că pârâtul ar fi murit în condiții necunoscute, însă decesul acestuia nu apare înregistrat nicăieri”, a subliniat Monica Petrișor în fața judecătorilor ieșeni.

La ce concluzie au ajuns magistrații ieșeni

Magistrații ieșeni au audiat și martori în acest caz. Este vorba despre doi consăteni ai ieșeanului ce a fost declarat mort. De asemenea, judecătorii au constatat, potrivit documentelor depuse la dosar, că reclamanta Monica Petrișor este nepoata după fiu a lui Alois Petrișor. Mai mult, instanța a constatat că soția acestuia din urmă a decedat pe data de 26 octombrie 2016. Totodată, s-a constatat că decesul lui Alois Petrișor nu este înregistrat în mod oficial la Primăria Comunei Butea, din județul Iași.

„Prin adresa întocmită de Inspectoratul de Poliție Județean Iași – Postul de Poliție Butea și comunicată instanței a rezultat că, în urma verificărilor și investigațiilor efectuate, nu au putut fi obținute date cu privire la pârâtul în cauză. Instanța reține că, potrivit art. 49, alin. 1 din Codul Civil, în cazul în care o persoană este dispărută și există indicii că a încetat din viață, aceasta poate fi declarată moartă prin hotărâre judecătorească, la cererea oricărei persoane interesate, dacă au trecut cel puțin 2 ani de la data primirii ultimelor informații sau indicii din care rezultă că era în viață.

Față de cele arătate și prin raportare la durata extrem de mare de timp scursă de la data ultimelor informații care atestau faptul că pârâtul era în viață, dat fiind și faptul că acesta a plecat din localitate fără a se cunoaște cu precizie locul, instanța apreciază că, în lipsa oricărora alte minime indicii contrare, în mod cert acesta este decedat”, au concluzionat judecătorii ieșeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`