Prima pagină » Local » Un bărbat din Iași, condamnat pentru furt de haine de damă! A vrut să fugă cu ele din mall, dar nu a ajuns prea departe

Un bărbat din Iași, condamnat pentru furt de haine de damă! A vrut să fugă cu ele din mall, dar nu a ajuns prea departe

18 mai 2022, 00:01,
Violina GORCINSCHI, în Local

Un recidivist ieșean a primit o nouă pedeapsă din partea judecătorilor pentru că a furat haine pentru femei și a vrut să fugă de paznici după ce a fost dat de gol de alarma de la ieșirea din magazin. Florin Radu Ivan a dat târcoale magazinului deținut de un brand renumit și a sustras articole în valoare de peste 1.000 de lei, dar, din nefericire pentru el, nu a reușit să iasă din mall neobservat.

Florin Radu Ivan a fost condamnat recent de magistrații ieșeni la 5 ani și 8 luni de închisoare pentru furt după ce a sustras mai multe produse de la un magazin renumit și a vrut să fugă cu ele.

Bărbatul a intrat în mall dornic să „împrumute” niște articole vestimentare pentru femei, însă a fost fugărit de paznici prin magazin, fiind prins în final. Acesta a primit o pedeapsă de la Judecătoria Iași din cauza antecedentelor. Acum, individul se află în custodia Penitenciarului Iași.

o vitrina cu manechine

Individul a intrat într-un magazin cu scopul de a fura haine și de a le vinde

Prins în fapt de angajații magazinului, ieșeanul a vrut să fugă

Penitenciarul Iasi

Ieșeanul se află deja la Penitenciarul Iași

Pe data de 21 septembrie 2019, Florin Radu Ivan a intrat într-un mall din municipiul Iași. Conform anchetatorilor, bărbatul a pus ochii pe un anumit magazin din care și-a însușit niște haine de damă fără să le plătească.

„Ajuns în incinta punctului de lucru al societăţii, inculpatul a mers la raionul cu articole vestimentare de damă, de unde a sustras o serie de articole, respectiv o pereche de blugi de damă, două perechi de pantaloni de damă, 6 bluze de de damă diverse culori şi o jachetă de damă în valoare totală de 1.219 lei, pe care le-a introdus într-o sacoşă pentru cadouri. Ulterior, inculpatul s-a îndreptat spre ieşirea din magazin, iar, după ce a trecut de porţile senzormatice, s-a declanşat sistemul de alarmare, fiind oprit de către agentul de securitate al magazinului, acesta solicitând intervenţia Poliţiei. Martorul i-a solicitat inculpatului să se întoarcă în punctul de lucru al societăţii, dar aceasta a refuzat, aruncând sacoşa şi încercând să fugă, însă martorul a reuşit să-l reţină pe inculpat cu ajutorul unui angajat din magazin, ulterior fiind solicitată intervenţia poliţiştilor”, au arătat magistraţii ieşeni.

Bărbatul și-a recunoscut fapta și a declarat că intenționa să vândă articolele vestimentare către diverse persoane, iar, din banii obținuți, să își cumpere alimente.

 un ciocan si catuse

Individul are condamnări pentru fapte similare

Florin Radu Ivan, pedepsit pentru faptele sale

un barbat dupa gratii

După ce a fost liberat condiționat, bărbatul s-a apucat din nou de infracțiuni, iar acum se întoarce la pușcărie

Individul nu a fost nici înainte „ușă de biserică”. Încă de când era minor a început să comită infracțiuni pentru care a fost condamnat. Acesta a fost pedepsit în trecut pentru tâlhărie calificată și furt. Judecătorii au constatat că bărbatul nu s-a învățat minte, motiv pentru care l-au sancționat drastic.

„Acest inculpat a adoptat un mod de viaţă delincvent, orientat preponderent în sensul comiterii unor fapte de furt, acesta nepărând interesat să obţină venituri în mod licit, prin practicarea unei activităţi lucrative oneste. Această mentalitate infracţională din partea inculpatului de faţă pare a fi subzistat şi în condiţiile în care, pentru faptele comise anterior, acesta a executat măsuri educative privative de libertate şi a fost condamnat la închisoare, executând pedeapsa aplicată în mediul penitenciar, fără ca această împrejurare să aibă o înrâurire asupra mentalităţii inculpatului şi a modului în care acesta a înţeles să se raporteze la valorile sociale protejate de legea penală”, au argumentat magistrații ieșeni.

În prezent, Florin Radu Ivan se află la Penitenciarul Iași în urma condamnărilor precedente, iar, acum, instanța l-a condamnat la 5 ani și 8 luni de închisoare. Ieșeanul are de suportat consecințe dure după ce a furat dintr-un mall și a vrut să fugă văzând că s-a dat de gol, potrivit anchetatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *