Prima pagină » Local » Un bărbat din Iași, acuzat de trafic de minori a fost reținut pentru 24 de ore
Un bărbat din Iași, acuzat de trafic de minori a fost reținut pentru 24 de ore

Un bărbat din Iași, acuzat de trafic de minori a fost reținut pentru 24 de ore

15 mart. 2022, 15:54,
BZI.ro, în Local

La data de 14.03.2022, poliţiştii din Iași au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori.

În cauză, s-a reținut faptul că, în luna octombrie 2021, inculpatul a recrutat, prin inducere în eroare (folosind metoda “loverboy”), o persoană vătămată minoră, în vârstă de 17 ani, în scopul exploatării prin obligarea la practicarea prostituției.

Ulterior, acesta a cazat persoana vătămată în diverse apartamente închiriate în regim hotelier și a transportat-o pe aceasta la diferite locații din municipiul Iași, determinând-o să întrețină relații sexuale cu mai mulți clienți contra unor sume de bani, activitate desfășurată până în luna ianuarie 2022.

De asemenea, cu privire la un alt inculpat, autorităţile din Iași au dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, reținându-se că, în perioada octombrie 2021 – ianuarie 2022, a înlesnit exploatarea de către primul inculpat a persoanei vătămate minore, implicându-se în adăpostirea și primirea acesteia în apartamentele închiriate din municipiul Iași și în colectarea sumelor de bani dobândite din prostituție.

În cursul zilei de astăzi va fi sesizat Tribunalul Iași cu propunere de luare a măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile față de inculpatul reținut.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *