Prima pagină » Local » Un bărbat din Iași, acuzat de evadare! Pasiunea pentru țigări l-a făcut să ignore arestul impus de judecători
Un bărbat din Iași, acuzat de evadare! Pasiunea pentru țigări l-a făcut să ignore arestul impus de judecători

Un bărbat din Iași, acuzat de evadare! Pasiunea pentru țigări l-a făcut să ignore arestul impus de judecători

09 mart. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un bărbat din județul Iași este acuzat acum de anchetatori de comiterea infracțiunii de evadare. Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis ieri în judecată pe Mihai Soroceanu. Ieșeanul este acuzat că în loc să stea în arest la domiciliu, a ieșit de mai multe ori din casă pentru a face rost de țigări

Un bărbat din Iași, acuzat de evadare! Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis ieri în judecată pe Mihai Soroceanu. Ieșeanul în vârstă de 51 de ani este acuzat că în loc să stea în arest la domiciliu, a ieșit de mai multe ori din casă pentru a face rost de țigări.

Acum, urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Mihai Soroceanu, un bărbat din Iași, acuzat de evadare!

Oamenii legii susțin că ieșeanul Mihai Soroceanu (51 de ani) a intrat în vizorul lor în urmă cu câteva luni.

”În dimineața zilei de 4 august 2021, în jurul orei 5:00, inculpatul a încălcat obligațile privind arestul la domiciliu. Acesta a părăsit imobilul în care locuiește, în comuna Țibana, și a mers la locuința soției sale pentru a-i solicita țigări”, a declarat, ieri, Dragoș Bordianu, Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Conform acestuia, în aceeași zi, dar în jurul orei 9:00, Mihai Soroceanu a mers la un magazin din localitatea amintită în același scop: pentru a face rost de țigări. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Ieșeanul a vrut neapărat să-i facă scandal nevestei

Anchetatorii ieșeni au mai spus că, în aceeași zi, pe 4 august 2021, Mihai Soroceanu ar fi mers din nou la locuința nevestei sale.

”În aceeași zi, în jurul orei 17:00, inculpatul M.S. a mers din nou la locuința soției sale, unde i-a adresat acesteia din urmă diferite injurii și cuvinte jignitoare. Inculpatul se afla în arest la domiciliu, tocmai sub acuzația de violență în familie. Precizăm că toate persoanele beneficiază de prezumţia de nevinovăţie până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive”, a subliniat Dragoș Bordianu, Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

De altfel, pe 5 august 2021, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis cererea de înlocuire a măsurii preventive în cazul lui Mihai Soroceanu.

”Admite propunerea de înlocuire a măsurii preventive a arestului la domiciliu cu măsura arestării preventive, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi. Înlocuieşte măsura arestului la domiciliu, dispusă faţă de inculpatul Mihai Soroceanu, raportat la presupusa comitere a infracţiunii de încălcare a măsurilor dispuse prin ordinul de protecție provizoriu, cu măsura arestării preventive pe o durată de 30 de zile de la data punerii efective în executare a mandatului de arestare preventivă”, au afirmat atunci judecătorii ieșeni.

Acum, rămâne de văzut ce se va întâmpla în continuare cu bărbatul din Iași acuzat de evadare, după ce pasiunea pentru tutun l-a determinat să ignore arestul la domiciliu impus de judecători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`