Prima pagină » Local » Un bărbat din Iași a sărit la gâtul unor polițiști, după ce a vrut să fure o mașină! „Te mierlesc, uăi!” (EXCLUSIV)
Un bărbat din Iași a sărit la gâtul unor polițiști, după ce a vrut să fure o mașină! „Te mierlesc, uăi!” (EXCLUSIV)

Un bărbat din Iași a sărit la gâtul unor polițiști, după ce a vrut să fure o mașină! „Te mierlesc, uăi!” (EXCLUSIV)

11 iul. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un individ din județul Iași a fost pedepsit, după ce a fost acuzat că a sărit la gâtul unor polițiști. Astfel, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Vasile Dominte la 6 ani de pușcărie, pentru ultraj, amenințare, tulburarea ordinii şi liniştii publice și tentativă de furt calificat. Anchetatorii spun că individul a pornit scandalul după ce a încercat să fure un autoturism, dar nu i-au ieșit planurile

Un bărbat din Iași a fost pedepsit, după ce a fost acuzat că a sărit la gâtul unor polițiști. Așadar, zilele trecute, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Vasile Dominte la 6 ani de pușcărie, pentru ultraj, amenințare, tulburarea ordinii şi liniştii publice și tentativă de furt calificat.

„Instanța constată că părţile vătămate A.C., A.C.P. şi A.I.T. nu au solicitat despăgubiri civile”, au afirmat judecătorii ieșeni.

În ediţiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Vasile Dominte, judecat în urma unui scandal de proporții

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul lui Vasile Dominte a început pe data de 25 mai 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoriei Iași l-au trimis în judecată sub acuzațiile de ultraj, amenințare, tulburarea ordinii şi liniştii publice și tentativă de furt calificat. În ediţiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

„Pe 12 septembrie 2020, în jurul orei 22:20-22:45, inculpatul a încercat să sustragă autoturismul marca Renault Megane de culoare gri, ce îi aparține persoanei vătămate, parcat cu portierele neasigurate pe drumul public din fața locuinței acesteia, precum și mai multe bunuri din interiorul lui. În aceeași zi, dar la ora 23:00, inculpatul s-a manifestat agresiv verbal față de persoana vătămată şi a amenințat-o cu moartea, spunându-i: «Te omor! Te calc cu mașina, să-ți iau familia în p…, dacă intru în tine, îți iau gâtul și te omor!», creându-i acesteia o stare de temere”, au spus anchetatorii ieșeni.

Ieșeanul, acuzat că a sărit la gâtul unor polițiști

Anchetatorii mai spun că, în aceeași noapte, ieșeanul a făcut scandal pe drumul public, provocând un sentiment de teamă şi indignare persoanelor prezente și tulburând liniștea publică, pentru restabilirea căreia a fost necesară folosirea forței, în vederea imobilizării și încătușării sale. Mai mult, pe 13 septembrie 2020, în jurul orei 00:25, individul i-a adresat, în mod repetat, ameninţări cu acte de violenţă şi cu moartea unui agent principal de Poliţie, în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, în autospeciala MAI, şi pe timpul transportului acestuia către Institutul Regional de Psihiatrie „Socola” din Iaşi, afirmând faţă de acesta:

„Ai copii și eu nu mă răzbun pe tine că ai mușchi… Îți f… și copiii și pe nevastă. Îi dau la m…! Cu cătușele pe mână mă bat… Bine că-s cu mâinile la spate, tu la Post la n-ai să mai stai… Ți-aș f… un pumn și aș sparge și geamul ăsta! Te mierlesc, uăi! Tu-ți dai seama câtă bătaie îți dau eu ție dacă-mi dai oleacă cătușele jos?! Să vezi ce pumn îți f…, îți arăt eu cum se dă knock-out… Îți f… o tibie în bot, îți nenorocesc familia”.

Aceștia au adăugat că al doilea agent a fost amenințat și agresat de către individ. La audieri, agresorul a recunoscut comiterea faptelor. Acum, bărbatul din județul Iași acuzat că a sărit la gâtul unor polițiști a fost pedepsit de magistrați.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *