Prima pagină » Local » Un bărbat din Iași a fost prins beat la volan și a primit un „trofeu” din partea polițiștilor. Iată ce s-a întâmplat cu șoferul
Un bărbat din Iași a fost prins beat la volan și a primit un „trofeu” din partea polițiștilor. Iată ce s-a întâmplat cu șoferul

Un bărbat din Iași a fost prins beat la volan și a primit un „trofeu” din partea polițiștilor. Iată ce s-a întâmplat cu șoferul

22 nov. 2023, 02:00,
Cosmina Puiu, în Local

Un bărbat din Iași a fost prins beat la volan și a primit un „trofeu” din partea polițiștilor. Șoferul a ajuns în fața anchetatorilor care i-au dat o pedeapsă surprinzătoare

Cătălin Gabriel Platon s-a trezit cu toate planurile date peste cap atunci când în față i-au ieșit polițiștii ce și-au dat seama imediat ce „secret” ascunde, din cauza mirosului puternic de alcool pe care îl emana. Șoferul a ajuns în fața anchetatorilor și a povestit „urgența” pentru care s-a urcat în stare avansată de ebrietate la volanul mașinii.

Un bărbat din Iași a fost prins beat la volan și a primit un „trofeu” din partea polițiștilor

Cătălin Gabriel Platon s-a dus la un magazin din Tg. Frumos pentru a face mai multe cumpărături. Ulterior, a decis să se oprească și la barul din zonă, să cinstească alături de tovarășii săi. Nu a ținut cont de faptul că este șofer și s-a urcat la volan, însă a încremenit când i-au ieșit polițiștii în față.

„În seara zilei de 15.04.2022, în jurul orelor 21:00, inculpatul s-a urcat la volanul autoturismului marca Citroen C4 Cactus, și s-a deplasat până la un magazin din Tg. Frumos. După ce a făcut unele cumpărături, inculpatul a lăsat parcat autoturismul în fața acestui magazin și s-a deplasat pe jos până la un bar din zonă, denumit popular La Dix. Aici s-a întâlnit cu mai multe persoane, împreună cu care a început să consume băuturi alcoolice.

Apoi inculpatul s-a deplasat la autoturismul sus menționat, s-a urcat la volan și a rulat cu el pe o distanță de circa 600-700 metri, iar când a ajuns în apropiere de locuința sa, respectiv pe strada Serelor, la orele 00:20, a fost oprit  de doi agenți de poliție din cadrul Poliției. Întrucât inculpatul emana halenă alcoolică, a fost întrebat de organele de poliție dacă a consumat băuturi alcoolice, acesta declarând că a consumat mai multe sticle cu bere . Inculpatul a fost condus la sediul Poliției, unde a fost testat cu aparatul Drager etilotest – la orele 00:29- rezultând o concentrație de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat”, au declarat oamenii legii.

Inculpatul a fost condus de organele de poliție la Compartimentul de Primire a Urgențelor (CPU) al Spitalului din orașul Tg. Frumos, unde i s-au recoltat două probe de sânge la interval de o oră, respectiv la orele 00:47 și 01:47. După analiza acestora s-a stabilit că inculpatul prezenta o alcoolemie de 1,52 g ‰, respectiv 1,38 g ‰.

Ce pedeapsă a primit șoferul

Cătălin a fost trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe și a fost condamnat la 1 an și 3 luni de închisoare.

„Prin Sentinţa penală, în baza art. 336 alin.1 C.pen., cu aplicarea art. 375 C.pr.pen. si art. 396 alin.1, 2 si 10 C.proc.pen., a dispus condamnarea inculpatului  la pedeapsa închisorii de 1 (un) an si 3 (trei) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, au mai spus anchetatorii în legătură cu șoferul care a fost prins beat la volan și a primit un „trofeu” din partea polițiștilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *