Prima pagină » Local » Un bărbat din Iași a ajuns la UPU în stop cardio-respirator. Trecătorii au acordat primul ajutor înainte ca echipajul medical să ajungă

Un bărbat din Iași a ajuns la UPU în stop cardio-respirator. Trecătorii au acordat primul ajutor înainte ca echipajul medical să ajungă

08 oct. 2024, 23:21,
Redacția BZI în Local

Un bărbat din Iași a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul „Sfântul Spiridon”  în stop cardio-respirator. Din informațiile deținute de reporterii BZI, bărbatul a căzut pe stradă.

Oamenii nu au rămas indiferenți și au intervenit înainte de a ajunge echipajul SMURD TIM la fața locului. Inclusiv un medic care era în zonă a intervenit.

„Pacient în varstă de 64 de ani, stop cardio-respirator prin fibrilație ventriculară în loc public, în Păcurari. Se efectuau manevre de resuscitare (compresii toaracice externe) de către martori la sosirea echipajului SMURD TIM. Preluată resuscitare cu administrare de șocuri electrice externe și cu intubație orotraheală. A prezentat puls dupa aproximativ 10 minute. Este în stare postresuscitare în UPU și prezintă semne de revenire neurologică. Sperăm în rezolvare în cardiologie și evoluție favorabilă. Bravo oamenilor care au făcut compresii toracice. Și una din doctorițele noastre aflată în timpul liber la locul respectiv a ajutat”, a transmis prof. univ.dr. Diana Cimpoeșu, medic șef UPU Spitalul „Sfântul Spiridon” Iași.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`