Prima pagină » Actualitate » Un bărbat din Gorj a vrut să se sinucidă după ce a văzut factura la curent electric. Mulți români nu își permit să plătească utilitățile

Un bărbat din Gorj a vrut să se sinucidă după ce a văzut factura la curent electric. Mulți români nu își permit să plătească utilitățile

12 ian. 2022, 12:48,
BZI.ro, în Actualitate

Un bărbat din Gorj a încercat să își pună capăt zilelor după ce a primit factura la curent electric. Fiul acestuia l-a contactat telefonic pe primarul comunei, iar edilul le-a promis că va găsi o soluție la această problemă. Gorjeanul a vrut să-și pună capăt zilelor deoarece  factura depășea cu mult posibilitățile sale financiare.

Statul nu-i apără pe cei care nu își pot plăti facturile. Deși legea consumatorului vulnerabil a fost promulgată, normele acesteia nu au fost stabilite nici la două săptămâni de la depășirea termenului limită. Cazul bărbatului din Gorj nu este unul izolat: un alt român a făcut infarct, după ce a aflat sumele pe care trebuie să le plătească, după ce prețurile la gaze naturale au crescut cu peste 40%

Bărbat din Gorj a încercat să se sinucidă după ce a primit factura la curent electric

După ce a primit factura curent electric, un bărbat din comuna Turburea a încercat să se sinucidă. Factura bărbatului era în valoare de 800 de lei, sumă pe care acesta nu o deține deoarece câștigul lunar al acestuia este de 120 de lei, bani proveniți din ajutorul social.

După ce a primit factura, bărbatul a încercat să se înjunghie, dar rana a fost una superficială și nu i-a pus viața în pericol. În urma acestui incident, fiul victimei l-a contactat pe primarul din comună.
Pentru a liniști familia îngrijorată, edilul a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a-l ajuta pe bărbat. Când a ajuns la domiciliul victimei, aceasta i-a spus că nu mai mare cu ce trăi.  Înainte de a pleca, primarul i-a promis că va găsi o soluție pentru a remedia această problemă.

”Aseară am primit un telefon de la fiul acestui cetățean în care acestea îmi spunea să vin repede pentru că tatăl lui vrea să se omoare, se înțepase cu cuțitul. I-am spus copilului să stea liniștit pentru că venim. Noi avem un centru medical în comună care funcționează și pe timp de noapte. Am mers, am luat medicul și asistenta, am mers la cetățean acasă.
Acesta se înțepase cu cuțitul și plângea. Problema este gravă din alt punct de vedere. I-am promis că vom găsi o situație, pentru că mi-a spus că nu mai are cu ce trăi”, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea

Legea consumatorului vulnerabil, fără norme de aplicare

Autoritățile Europene susțin că valul de inflație este atât de puternic, încât posibilitatea ca energia să revină la prețurile cu care oamenii erau obișnuiți este din ce în ce mai îndepărtată. În ciuda faptului că Parlamentul a adoptat deja legea consumatorului vulnerabil, această lege nu le prea este de folos cetățenilor care nu-și permit să plătească facturile.

Așadar, problema facturilor mari la gaz și energie ar putea să nu fie prea curând rezolvată.  În mod normal, normele legii plafonării trebuiau să fie stabilitate până în luna noiembrie a anului trecut. Cu toate că legea a fost promulgată, normele de aplicare nu au fost stabilite nici la două săptămâni după depășirea termenului limită. Acest lucru are impact negativ, întrucât viitoarelor facturi nu li se pot calcula reducerile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *