Prima pagină » Titlurile zilei » Un bărbat din comunitatea LGBT a intrat în Mănăstirea Piatra Sfântă „Tărâța”, din Iași, și a furat banii din magazinul bisericesc. Venise de la Constanța, pus pe fapte mari
Un bărbat din comunitatea LGBT a intrat în Mănăstirea Piatra Sfântă „Tărâța”, din Iași, și a furat banii din magazinul bisericesc. Venise de la Constanța, pus pe fapte mari

Un bărbat din comunitatea LGBT a intrat în Mănăstirea Piatra Sfântă „Tărâța”, din Iași, și a furat banii din magazinul bisericesc. Venise de la Constanța, pus pe fapte mari

10 sept. 2024, 02:00,
Lucian SAVA în Titlurile zilei

Un bărbat din comunitatea LGBT a venit de la Constanța la Iași să fure din Mănăstirea Piatra Sfântă „Tărâța”. A reușit să sustragă o sumă de bani, dar a fost observat de o enoriașă care a dat alarma. Zilele trecute, individul a fost condamnat la închisoare, nu înainte de a-și recunoaște fapta

Poveste întortocheată la Mănăstirea Piatra Sfântă Tărâța, din Iași. Un bărbat care face parte din comunitatea LGBT a venit de la Constanța la Iași și s-a oprit în locul sfânt, dar nu cu gânduri bune. Pe 26 ianuarie 2020, Ginel a intrat în mănăstire și a încercat să fure banii din magazinul bisericesc. Nu a avut prea mult talent și a fost observat de o enoriașă care a alertat poliția.

„Preotul stareț al Mănăstirii Piatra Sfântă «Tărâța», în calitate de persoană vătămată, declară faptul că, la data de 26.01.2020, în jurul orei 12:30, a revenit la mănăstirea pe care o administrează, de la oficierea unei slujbe, la Catedrala Mitropolitană Iași, și a observat mai multe persoane agitate și organele de poliție în curtea mănăstirii. Întrebând ce se întâmplă, unul dintre preoți i-a relatat că o persoană de sex masculin a sustras, de pe masa destinată vânzării lumânărilor, o sumă de bani. Ulterior, în urma verificărilor, a constatat că lipsește suma de 183,40 lei”, au stabilit anchetatorii ieșeni.

Trebuie precizat faptul că hoțul nu este la prima faptă. Acesta a furat și din Mănăstirea Hadâmbu.

Un bărbat din comunitatea LGBT a comis un furt la Mănăstirea Piatra Sfântă „Tărâța”, din Iași

Oamenii legii au aflat toată povestea de la enoriașa care l-a observat.

„Fiind audiată, în calitate de martor, o femeie a precizat că, la data de 26.01.2020, în timp ce se afla în incinta Mănăstirii Piatra Sfântă, a observat o persoană de sex masculin, cu vârsta cuprinsă între 25-30 de ani, care avea un comportament suspect în zona mesei destinate vânzării lumânărilor. Ulterior, după ce a schimbat suma de 50 de lei, în bancnote de 10 și 5 lei, s-a întors pentru a aprinde lumânări, iar în spatele său, persoana menționată mai sus, a luat banii din vânzarea lumânărilor, de pe masă, acolo nefiind vreo persoană care să gestioneze sumele de bani. Persoana de sex masculin a mers, mai apoi, la magazinul bisericesc, unde a încercat să schimbe suma de 50 de lei în bancnote mai mici, însă femeia, constatând lipsa banilor de pe masa destinată vânzării lumânărilor, a alertat persoanele aflate în biserică și, ulterior, organele de poliție”, au mai precizat anchetatorii.

Hoțul a fost condamnat la 9 luni de închisoare pentru furt

Polițiștii au stabilit că individul este, de loc, din Constanța și că umblă prin țară, probabil, pentru a comite infracțiuni.

„Din declarațiile numitului Alin Ginel Gadarașcu, atât în calitate de suspect, cât și de inculpat, reiese faptul că, în data de 23.01.2020, a ajuns în Iași, din Constanța, făcând parte din comunitatea gay și neobișnuind să aibă un domiciliu stabil. În data de 26.01.2020, în jurul orei 09:00, s-a deplasat la Mănăstirea Piatra Sfântă «Tărâța», a intrat în interior, s-a îndreptat spre masa unde se vând lumânări, amplasată în partea stângă, față de ușa de acces, și, dintr-un coș de plastic, a sustras suma de 73 de lei, pe care a introdus-o în buzunarul pantalonilor. Totodată, acesta a precizat că, în același buzunar, avea suma de 110 lei, banii săi personali, iar anterior comiterii furtului, a mers la magazinul bisericesc, unde a schimbat suma de 50 de lei, din bancnote de 10 lei într-una de 50. Ulterior, a fost observat de către o persoană de sex feminin, care a anunțat organele de poliție, acestea deplasându-se la fața locului. În urma controlului corporal efectuat asupra sa, au fost găsite patru șurubelnițe, o pensetă metalică și suma de 183,40 lei”, au mai spus anchetatorii ieșeni. Individul a fost trimis în judecată.

În fața instanței de judecată a recunoscut săvârșirea faptei, solicitând judecarea cauzei, potrivit procedurii recunoașterii învinuirii pentru a primi o condamnare mai blândă. Un bărbat din Podu Iloaiei a fost condamnat la trei ani de închisoare, însă bărbatul din comunitatea LGBT, care a intrat în Mănăstirea Piatra Sfântă „Tărâța”, din Iași, a avut mai mult noroc, fiind condamnat la nouă luni de închisoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *