Prima pagină » National » Un bărbat din Botoșani și-a omorât concubina oarbă după o criză de gelozie
Un bărbat din Botoșani și-a omorât concubina oarbă după o criză de gelozie

Un bărbat din Botoșani și-a omorât concubina oarbă după o criză de gelozie

09 sept. 2021, 15:15,
Roxana Butuc, în National

În data de 12 iulie, un botoșănean din comuna Santa Mare în vârstă de 48 de ani, și-a omorât în bătaie și c concubina oarbă. Poliției din Botoșani a declarat că acesta era băut.

Parchetului de pe lângă Tribunalului Botoşani, au luat decizia de a trimite în judecată pe bărbat fiind acuzat de ”violenţă în familie sub forma omorului calificat”.

Bărbatul din Botoșani a stat două zile cu cadavrul concubinei în casă

Femeia omorâtă era în vârstă de 40 de ani și era nevăzătoare. Aceștia locuiau împreună fără a fi căsătoriți. Botoșăneanul, care era sub influența băuturilor alcoolice, într-un acces de gelozie a început să o bată cu tot ce i-a venit în mână.

Mai mult decât atât, omul a luat-o și a târât-o prin toată curtea. Femeia a murit în cele din urmă din cauza loviturilor aplicate.

Bărbatul nu a sunat nici la ambulanță nici la poliție, stând cu cadavrul în casă timp de două zile. Un vecin observând că femeia nu mai iese din casă a sunat imediat la poliție.

Acesta a fost acuzat comiterea infracţiunii de ”violenţă în familie sub forma omorului calificat” și a fost trimis în judecată de către Parchetul de pe lângă Tribunalului Botoşani.

Un bărbat a fost luat de către oamenii legii de două ori într-o singură zi

Și în Piteşti, în acest an, a fost raportat un caz revoltător de violență domestică,  unde un bărbat ce avea ordin de restricţie şi-a bătut cu bestialitate fiica şi soţia. În această situație, polițiștii au fost nevoiţi să intervină de două ori în aceeași seara pentru ca cele două să scape cu viață din mâinile agresorului.

Conform oamenilor legii, acesta era sub influenţa băuturilor alcoolice când a început să o bată pe soția sa. Pentru a scăpa, aceasta a plecat la o vecină. Soțul acesteia, supărat că nu-și găsește nevasta, a început să o bată crunt pe fiica în vârstă de 17 ani. După ce au fost anunțate autoritățile, bărbatul a fost reţinut și dus la o secție de poliție, unde a primit ordin de restricție provizoriu pentru o perioadă de 5 zile.

După ce a fost eliberat în aceeași zi, bărbatul s-a dus direct acasă unde a început din nou să facă scandal. Poliția a fost chemată a doua oară și reținut pentru o perioadă mai lungă de timp, timp în care va fi audiat pentru arestare preventivă.

Un bărbat bătut de soție în repetate rânduri

Deși violența domestică asupra bărbaților din partea femeilor nu este atât de des întâlnită, totuși nu este nici imposibilă. Aceasta este și situația unui bărbat, în vârstă de 43 de ani, care a relatat prin ce calvar a trecut după ce a ajuns să fie lovit în repetate rânduri de fosta sa soţie. Acesta a spus că soţia sa ori de câte ori se îmbăta îl lua la bătaie.

„Problemele au apărut la vreo doi ani după ce ne-am căsătorit. Prima dată nu am dat atenţie comportamentului violent avut de soţie, am pus totul pe seama situaţiei financiare nu tocmai bună, mai ales că am fost nevoiţi să mergem la muncă în Italia”, spune bărbatul.

Având în vedere contextul pandemiei, posibilitatea de a sta mai mult timp cu familia nu a fost cea mai bună variantă pentru anumite situații, lucru care a condus la o creştere a cazurilor de violenţă în familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *