Prima pagină » Actualitate » Un bărbat din Bacău a fost trimis în judecată pentru înșelarea unei prostituate cu bani falși
Un bărbat din Bacău a fost trimis în judecată pentru înșelarea unei prostituate cu bani falși

Un bărbat din Bacău a fost trimis în judecată pentru înșelarea unei prostituate cu bani falși

07 sept. 2024, 17:40,
în Actualitate

Un bărbat din comuna Oituz, județul Bacău, a fost trimis în judecată pentru înșelarea unei prostituate cu o bancnotă falsă de 100 de euro, marcând un caz fără precedent în justiția românească, potrivit avocaților.

Bărbatul, care a plătit pentru servicii sexuale cu bani falși, a fost reclamat de victimă la poliție. În rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Onești, se menționează că bărbatul a indus în eroare persoana vătămată, prezentând bancnota falsă ca fiind autentică și astfel provocându-i un prejudiciu.

Avocatul Mihai Ursu a subliniat că acest caz ar putea reprezenta o premieră juridică, dat fiind că prejudiciul recunoscut este legat de servicii de natură sexuală. El a subliniat că dosarul poate ridica întrebări privind legalitatea prostituției în România, sugerând că aceasta ar putea fi interpretată ca o activitate licită.

Pe lângă această faptă, bărbatul este acuzat de alte două infracțiuni similare, implicând înșelăciuni cu bani falși în tranzacții cu unelte cumpărate dintr-un târg. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 14 ani de închisoare, având în vedere că are antecedente penale.

Deși în trecut au mai fost cazuri în care prostituate au dezvăluit utilizarea de valută falsă, aceasta este prima dată când înșelăciunea directă asupra unei prostituate face obiectul unui astfel de dosar penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *