Prima pagină » Actualitate » Un bărbat de 78 ani a fost declarat mort, deşi el trăia. Familia începuse pregătirile de înmormântare – DOCUMENT
Un bărbat de 78 ani a fost declarat mort, deşi el trăia. Familia începuse pregătirile de înmormântare - DOCUMENT

Un bărbat de 78 ani a fost declarat mort, deşi el trăia. Familia începuse pregătirile de înmormântare – DOCUMENT

14 sept. 2021, 09:31,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Întâmplare de-a dreptul şocantă în judeţul Dolj. O familie a trăit un adevărat şoc în momentul în care a fost anunţată de cadrele medicale de la Spitalul de Urgență din Craiova cu privire la faptul că ruda lor a murit. Aceştia, cu inima cât un purice şi cu lacrimi pe obraji au început pregătirile pentru înmormântare.

S-au deplasat la morga spitalului pentru a ridica cadavrul, însă imediat şi-au dat seama că decedatul nu e rudă lor.

Un bătrân care trăia a fost declarat mort, în judeţul Dolj

Bărbatul care a fost declarat mort este în vârstă de 78 de ani, cadrele medicale de la Spitalul de Urgență din Craiova făcând o eroare colosală, deşi omul este în viață.

În momentul de faţă, pacientul este internat pe secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, la secția de neurochirurgie. Starea lui de sănătate nu este tocmai una extrem de favorabilă, însă trăiește.

Cadrele medicale au spus că, duminică, 12 septembrie 2021, la ora 8:00, ar fi decedat acest om și tot atunci au anunțat și rudele acestuia.

Familia bărbatului a început pregătirile pentru înmormântare. Biserică din comună a tras și clopotul, potrivit obiceiului, pentru că localnicii să afle că o persoană a trecut la cele veşnice.

În momentul în care familia a ajuns la morga Spitalului de Urgență din Craiova, după mai bine de 24 de ore de când a primit vestea, a aflat că bărbatul trăiește de fapt, iar cel decedat nu era rudă lor.

Eroare comisă și de DSP Sibiu. Un angajat a sunat familia unui pacient mort de Covid-19 pentru a se interesa cum se simte

În data de 12 noiembrie 2020, Direcţia de Sănătate Publica Sibiu, a transmis scuze în mod public după ce un angajat al instituţiei a sunat familia unui pacient mort de coronavirus să se intereseze de starea de sănătate a acestuia.

„În cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Sibiu există un grup de persoane care monitorizează periodic starea de sănătate a pacienţilor confirmaţi cu SARS-CoV-2. Dintr-o regretabilă eroare, în momentul efectuării apelului, reprezentantul DSP Sibiu nu a avut acces la baza de date a cazurilor confirmate cu COVID-19, soldate cu deces. Regretăm situaţia neplăcută creată şi ne cerem public scuze faţă de de familia îndurerată. Ne vom strădui ca aceste greşeli să nu se mai repete în viitor”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu, Krisztina Gaal, la acel moment.

Un ieşean a fost declarat mort, deşi el trăia

Un alt caz similar a avut loc la Iaşi. Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost declarat mort, deşi el era foarte bine. Acesta a fost să îşi înnoiască un act, iar mare i-a fost mirarea când a constatat că el fusese declarat decedat.

Surpriza a fost şi mai mare în momentul în care a fost anunţată instanţă, însă magistraţii au respins acţiunea.

„Instanța respinge cererea formulată de reclamanta Direcția Locală de Evidența Persoanelor Iași – Serviciul de Stare Civilă în contradictoriu cu pârâtul Petrariu Dan, ca neîntemeiată”, au precizat magistrații ieșeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`