Prima pagină » National » Un bărbat de 62 ani, prins băut la volan de polițiștii de frontieră Dorohoi
Un bărbat de 62 ani, prins băut la volan de polițiștii de frontieră Dorohoi

Un bărbat de 62 ani, prins băut la volan de polițiștii de frontieră Dorohoi

26 mai 2021, 13:16,
Elena Nicoleta Bujor, în National

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi au prins în trafic un bărbat care conducea un autoturism, deşi consumate băuturi alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a reieșit o alcoolemie de 0.68 mg/ l alcool pur în aerul expirat.

„În data de 25 mai a.c., în jurul orei 12.55, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi au oprit, pentru control, pe raza localităţii de frontieră Sinăuţi, un autoturism înmatriculat în România”, a menționat purtător de cuvânt al S.T.P.F. Botoşani, comisar de poliţie Minodora Răcnea.

Un bărbat din Botoșani avea o alcoolemie de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat

Având în vedere faptul că bărbatul emana o halenă alcoolică puternică, s-a descoperit că sexagenarul se află într-o stare de ebrietate vizibilă. A fost preluat și condus la Spitalul din Dorohoi pentru a i se preleva probe biologice.

„Poliţiştii de frontieră au procedat la legitimarea persoanei şi au constatat faptul că la volanul mijlocului de transport era un cetăţean român în vârstă de 62 ani, cu domiciliul pe raza județului Suceava.
Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au observat că bărbatul emană o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care a fost solicitat sprijinul Poliției Dorohoi în vederea testării cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Dorohoi în vederea recoltării de probe biologice.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, a transmis purtător de cuvânt al S.T.P.F. Botoşani, comisar de poliţie Minodora Răcnea.

Un tânăr s-a urcat beat mangă la volan și s-a luat la întrecere cu mașina de poliție

Un tânăr s-a urcat băut la volan și a încercat să scape de polițiștii care au vrut să-l oprească. Polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Pașcani, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în comuna Valea Seacă, au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism. Întrucât conducătorul auto nu s-a conformat, s-a procedat la urmărirea autoturismului, pe o distanță de aproximativ 300 de metri. Ulterior, autoturismul a fost blocat de polițiști, iar conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat de 30 de ani.

„Întrucât mirosea a alcool, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, iar cercetările continuă”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *