Prima pagină » Local » Un bărbat cu mandat de executare a unei pedepse, prins de polițiștii de frontieră a Aeroportului Iași

Un bărbat cu mandat de executare a unei pedepse, prins de polițiștii de frontieră a Aeroportului Iași

21 oct. 2020, 11:35,
Elena Nicoleta Bujor, în Local

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei a Aeroportului Internațional Iași au prins şi predat oamenilor legii un bărbat. Pe numele acestuia era emis un mandat de executare a unei pedepse de un an de închisoare, emis de Judecătoria Alba. Individul este acuzat de săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, a fost prins ieri, 20 octombrie 2020, la controlul obișnuit de la Aeroportul Iași. De origine din județul Alba, acesta călătorind pe ruta Dortmund – Iași.

„În data de 20 octombrie a.c., în jurul orei 19.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean român, în vârstă de 30 de ani, domiciliat pe raza județului Alba, călătorind pe ruta Dortmund – Iaşi”, a transmis purtătorul de cuvânt al I.T.P.F. Iaşi, comisar-şef de politie Denis Lazăr.

Pe numele individului era emis de Judecătoria Alba Iulia un mandat de executare a pedepsei de un an de închisoare. Acesta a fost predar unui echipaj din cadrul  Secției Regională de Poliție Transporturi Iași.

„La controlul de frontieră, colegii noştri au constatat că pe numele acestuia era emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de executare a unei pedepse privative de libertate. Bărbatul a fost condamnat de către Judecătoria Alba Iulia la executarea unei pedepse de un an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii furt calificat. Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Secției Regională de Poliție Transporturi Iași, în vederea luării măsurilor ce se impun”, potrivit sursei citate.

Cetățeni turci, cu documente false, opriți la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au demarat o serie de cercetări în ceea ce privește situația a doi bărbați din Turcia care au prezentat la controlul de frontieră acte false pentru a putea ajunge în Spaţiul Schengen.

Pasagerii autocarului pe ruta Chișinău – Cluj, în vârstă de 24, respectiv 35 ani, au fost prinși după ce au dat un buletin german fals, respectiv un permis de ședere temporar.

„În data de 20 octombrie a.c., în jurul orei 22.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-au prezentat pentru a intra în ţară, ca pasageri într-un autocar, cursă regulată pe ruta Chișinău-Cluj, cetățenii turci A.F. și O.A., în vârstă de 24, respectiv 35 de ani. La controlul de frontieră, A.F. a prezentat o carte de identitate cu însemnele autorităţilor germane, pe aceasta fiind imprimată propria fotografie, iar O.A., un permis de ședere temporară, sub formă de autocolant tip viză, eliberat pe numele lui de autoritățile germane”, a transmis purtătorul de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui, subcomisar de poliţie Irina Mirică.

Ce acuzații li se aduc cetățenilor turci

În urma unor suspiciuni, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit în ceea ce privește originalitatea documentelor prezentante. Suspiciunea autorităților s-a dovedit a fi adevărată. Aceștia sunt acuzați de uz de fals, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

„Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control, au fost efectuate verificări specifice, în urma cărora polițiștii de frontieră au stabilit că nici cartea de identitate germană, nici permisul de ședere temporară nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unor documente autentice, fiind false.

Cu privire la cele constatate, bărbații au declarat că au procurat documentele descoperite la controlul de frontieră în Turcia, prin intermediul unor conaționali, achitând diferite sume de bani și că urmau să le folosească în Germania. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, în ambele cazuri, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale”, conform sursei citate.

În ultimile săptămâni, polițiștii de frontieră au depistat tot mai multe infracțiuni la vămile Sculeni, Albița și nu numai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *