Prima pagină » Actualitate » Un bărbat chinez a înjunghiat la Zurich mai mulți copii care mergeau la o creșă
Un bărbat chinez a înjunghiat la Zurich mai mulți copii care mergeau la o creșă

Un bărbat chinez a înjunghiat la Zurich mai mulți copii care mergeau la o creșă

01 oct. 2024, 19:21,
Redacția BZI în Actualitate

Un bărbat chinez de 23 de ani a atacat, marți, la Zurich, cu o armă albă, mai mulți copii care mergeau la o creșă, rănind trei dintre ei, dintre care unul grav, scrie Agerpres.

Un băiat de 5 ani, grav rănit, și doi băieți de aceeași vârstă, cu răni mai puțin grave, au beneficiat de primele îngrijiri la fața locului, apoi au fost transportați la spital, precizează poliția într-un comunicat. Pe lângă copiii atacați cu armă albă, a fost rănită și o angajată a creșei.

Suspectul a fost arestat

Nicio altă persoană nu a fost afectată de atac, a precizat Pascal Siegenthaler, un purtător de cuvânt al poliției municipale.

Autoritățile au confirmat arestarea suspectului chinez în vârstă de 23 de ani. Motivația atacatorului nu este cunoscută pentru moment.Angajata creșei, despre care poliția a precizat că a fost rănită, a reușit să-l imobilizeze pe agresor cu ajutorul unui bărbat care se afla la fața locului.

Cei doi l-au reținut pe chinez până la sosirea forțelor de ordine.

Poliția a precizat că nu mai există niciun pericol pentru public după arestarea suspectului.

După cum a anunțat poliția mai târziu în acea după-amiază, un lucrător de la grădiniță se afla în drum spre grădiniță cu copiii de pe Berninastrasse, când un bărbat i-a atacat cu un cuțit.

Făptuitorul este un tânăr chinez de 23 de ani. Victimele sunt trei băieți în vârstă de 5 ani. Unul a fost rănit grav, ceilalți doi moderat. Copiii au fost tratați de serviciile de urgență și transportați la spital.

Polițiștii au percheziționat clădirile învecinate

Poliția a percheziționat clădirile învecinate după incident, a transmis un reporter Watson la fața locului.

„Am auzit copii țipând și apoi au venit o mulțime de polițiști”, relatează o femeie aflată la fața locului. Un tată spune: „Trebuie să-l aștept aici pe fiul meu. Din fericire, este bine”. Copilul său are 6 ani și este încă în grija poliției, scrie zueritoday.ch

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`