Prima pagină » National » Un bărbat care se plimba cu o macetă pe străzile Parisului, arestat de poliţie – FOTO

Un bărbat care se plimba cu o macetă pe străzile Parisului, arestat de poliţie – FOTO

03 nov. 2020, 15:47,
Cristian ZAVASTIN în National

Poliţia franceză a arestat un bărbat care s-a plimbat cu o macetă asupra sa în centrul Parisului.

Ofițerii au fost chemați în Arondismentul 11 ​​după ce martorii ar fi văzut un bărbat mergând cu o macetă în stația de metrou Pére-Lachaise în jurul orei locale 10.45 dimineața. Ulterior, aceasta fost găsit și arestat în camera sa de hotel, potrivit rapoartelor locale.

Potrivit site-ului de știri Actu Paris, strada Chemin-Vert a fost închisă, iar lucrătorii au fost rugați să rămână în interior, în timp ce poliția a căutat suspectul. La un moment dat, ofițerii au fost zăriți pe acoperișul unei clădiri la câțiva metri distanță de gară. Strada a fost redeschisă  la jumătatea zilei și nu există rapoarte de răniți. Poliția franceză nu a comentat încă incidentul și motivele bărbatului sunt neclare. Consilierul local Jean-Christophe Martin le-a spus oamenilor să evite zona.

Conform poliţiei franceze, până în prezent nu există informaţii despre potenţiale victime şi a fost deschisă o investigaţie.

Val de atacuri împotriva Franței

După ce în cursul dimineții de joi, 29 octombrie, trei persoane au fost ucise în Catedrala Notre Dame din Nisa, de către un atacator care a strigat Allah Akbar, încă două atacuri au fost înregistrate, unul în Avignon, și unul la Consulatul francez din Arabia Saudită.

Un bărbat înarmat cu un cuțit a încercat să atace polițiștii pe o stradă din Avignon, informează presa franceză. El a strigat „Allah Akbar” și i-a amenințat pe polițiști, care l-au împușcat. Teroristul a murit.

Tot joi dimineață, un cetățean saudit a înjunghiat un membru al pazei la Consulatul francez din Jeddah. Atacatorul a fost arestat. Ambasada Franței a emis un avertisment către cetățenii francezi din Arabia Saudită, „să fie maximum de vigilenți”.

Atac terorist în Viena

Capitala Austriei a fost lovită luni seară de un atac terorist concertat, în mai multe zone din oraș.

Bărbaţii înarmaţi au atacat luni seară şase locuri din centrul Vienei, începând din faţa sinagogii principale. Martori au descris bărbaţii care trăgeau în mulţimile din baruri cu puşti automate, întrucât mulţi oameni profitau de ultima seară înainte de introducerea unei carantine la nivel naţional din cauza COVID-19.

Doi bărbaţi şi o femeie au murit în atacurile asupra centrului Vienei, comise luni seară şi pentru care ministrul austriac de interne a dat vina pe un simpatizant al Statului Islamic, singurul atacator cunoscut care a fost împuşcat de poliţişti, a declarat şeful poliţiei din capitala austriacă marţi dimineaţă într-o conferinţă de presă, citat de Reuters.

În momentul atacului, străzile erau foarte aglomerate – mulți oameni profitând de temperaturile blânde și ieșind în la restaurantele și barurile din zonă.

Au fost vizate „șase locuri diferite”, a spus poliția, toate în imediata apropiere a Seitenstettengasse: Morzinplatz, Salzgries, piața cărnii, piața fermierilor și Graben.

La fața locului, forțele de poliție s-au mobilizat în număr mare pentru a asigura perimetrul, a remarcat un fotograf AFP, în timp ce trecătorii fugeau. La scurt timp după aceea, spectatorii Operei au părăsit sub escortă spectacolul, ultimul înainte de lockdown-ul impus de pandemie.

Emmanuel Macron: „Nu vom ceva în faţa nimănui!“

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi-a exprimat „şocul şi tristeţea” după atacul din capitala Austriei.

„Noi, francezii, suntem la fel de şocaţi şi trişti ca austriecii după atacul din Vienna. După Franța, o altă ţară prietenă este sub atac. Aceasta este Europa noastră. Duşmanii noştrii trebuie să ştie cu cine au de a face. Nu vom ceva în faţa nimănui”, a scris preşedintele Franţei pe Twitter.

„Sunt şocată şi profund îndurerată de atacul brutal care a avut loc în Viena. Gândurile mele se îndreaptă spre familiile victimelor şi poporul austriac. Europa este alături de Austria. Suntem mai puternici decât ura şi teroarea”, a scris pe Twitter preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *