Prima pagină » Local » Un bărbat care făcea propagandă electorală a fost amendat cu o sumă colosală de bani
Un bărbat care făcea propagandă electorală a fost amendat cu o sumă colosală de bani

Un bărbat care făcea propagandă electorală a fost amendat cu o sumă colosală de bani

06 dec. 2020, 14:51,
George Cristian în Local

Un bărbat care făcea propagandă electorală pentru un partid a primit, din partea oamenilor legii, o amendă record. Acesta a fost amendat pentru că a încălcat legea electorală care prevede că în ziua de vot nu se poate face campanie.

Mici incidente duminică, 6 decembrie 2020, în judeţul Iași. Până la această oră au fost sesizate câteva sesizări la posibile fapte contravenţionale.

Un bărbat din Pașcani a fost amendat pentru că făcea campanie electorală

Conform unui comunicat dat de oamenii legii, un bărbat din Pașcani făcea propagandă electorală chiar dacă acest lucru este interzis în ziua votului. Poliţiştii au fost sesizaţi și s-au deplasat la faţa locului unde au consemnat cele constatate. În speţă, bărbatul s-a ales cu o amendă de 12.500 de lei pentru încălcarea legii electorale:

‘Până la această oră, a fost aplicată 1 sancțiune contravențională în valoare 12.500 de lei. . Spre exemplu, jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Iaşi au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 12.500 de lei, unei persoane pentru continuarea propagandei electorale şi pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, respectiv nu purta masca de protecţie.” se arată în comunicat.

Mai multe posibile incălcăli ale legii au fost verificate de către jandarmi şi poliţişti

Conform aceluiaşi comunicat, până la ora transmiterii știrii, au fost sesizate 6 posibile incălcali ale legislaţiei electorale. În speţă, jandarmii și poliţiştii au efectuat mai multe verificări şi au constatat că 3 sesizări nu se confirma, la celelalte 3 sunt evenimente în desfăşurare. În speţă, pentru o sesizare s-a deschis și dosar penal:

Până la această oră nu s-au înregistrat incidente deosebite de ordine publică care să afecteze desfășurarea procesului electoral.

Au fost înregistrate 6 sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. Ca urmare a verificărilor efectuate până la acest moment, 3 sesizări nu se confirmă, iar restul sunt în lucru.
A fost sesizată o faptă de natură penală, în cadrul căreia se efectuează verificări.
Poliţiştii, jandarmii, poliţiştii de frontieră şi pompierii rămân la datorie pentru a asigura buna desfășurare a procesului electoral. se arată în comunicatul emis de oamenii legii.

Care este prezenta la vot in județul lași.

Conform datelor făcute publice de Autoritatea Electorală Permanentă, până la ora 14.50, prezența la vot in judetul Iași era de 16,16 %. În mediul urban votase, din totalul de 127.441 de persoane, 63.896 de persoane. Intre timp, în mediul rural au votat 63.545 de persoane. Cifrele sunt aproape la egalitate.  În schimb, pe municipiul Iași prezența la vot este de 16,81 %, votând un număr de 53.916 de persoane din numărul total de 319.907 înscriși pe listele permanente. Pe listele suplimentare, în municipiul Iași au votat 3.465 de persoane, iar cu urna mobilă au votat un număr de 395 persoane.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
31 august 2024
31 august 2024