Prima pagină » National » Un bărbat care era urmărit internaţional a fost prins. Tudor Marian Vasile a fost condamnat într-un dosar al DNA
Un bărbat care era urmărit internaţional a fost prins. Tudor Marian Vasile a fost condamnat într-un dosar al DNA

Un bărbat care era urmărit internaţional a fost prins. Tudor Marian Vasile a fost condamnat într-un dosar al DNA

06 aug. 2024, 20:41,
în National

Un urmărit internaţional – Tudor Marian Vasile, zis „Maruşcă” – condamnat la 8 ani şi 6 luni de închisoare într-un dosar al DNA va fi adus, marţi seară, în ţară din Anglia.

El a fost condamnat într-un dosar cu 23 de persoane, între care doi judecători, doi grefieri şi doi avocaţi. „Maruşcă” a identificat persoane dispuse să plătească pentru obţinerea de soluţii judecătoreşti favorabile.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că marţi seară va fi adus în ţară, pe Aeroportul Otopeni, Tudor Marian Vasile, zis ”Maruşcă”.

Tudor Marian Vasile a fost prins în Anglia

Urmărit la nivel internaţional, Tudor Marian Vasile, în vârstă de 53 de ani, a fost prins în Anglia.
El era urmărit internaţional pentru săvârşirea infracţiunilor de sprijinire a unui grup infracţional organizat, complicitate la infracţiunea de cumpărare a influenţei în formă continuată şi complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, având emis de către Curtea de Apel Bucureşti, pe numele lui, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 8 ani şi 6 luni.

„Maruşcă” a făcut parte dintr-o grupare de 23 de persoane, trimise în judecată în 8 iulie 2013, pentru mai multe infracţiuni.

Din grupare au făcut parte doi judecători, doi grefieri şi doi avocaţi

Din grupare au făcut parte doi judecători, doi grefieri şi doi avocaţi, toate cele 23 de persoane fiind condamnate prin decizia penală nr. 135 din 30.05.2018 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

„În cursul anului 2011, inculpatele Dinu Viorica şi Costache Antonela Anemary, judecătoare la Tribunalul Bucureşti, au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat inculpaţii Petre Daniel-Costel (avocat), Cîrlan Angela şi Vasilescu Sorin, (grefier arhivar la Tribunalul Bucureşti), în scopul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie judiciară şi informatice, urmărindu-se obţinerea de beneficii materiale. Gruparea era sprijinită de inculpaţii Neagu Leon-Marius, Tudor Marian-Vasile, Petre Daniela şi Neamţu Iulia. În acest context, mituitorii sau cumpărătorii de influenţă accesau, în mod direct sau prin alte persoane interpuse, gruparea infracţională”, anunţau procurorii la momentul trimiterii în judecată.

Aceştia precizau, printre altele, că ”avocatul Petre Daniel Costel, Cîrlan Angela şi Vasilescu Sorin aveau înţelegeri stabilite cu alte persoane, cum este cazul lui Tudor Marian Vasile, zis „Maruşcă”, Neagu Leon Marius şi Petre Daniela, soţia avocatului, care îi ajutau să identifice „clienţi” (persoane interesate să „cumpere” prin darea unei sume de bani, soluţii favorabile în cauze penale) sau să îi convingă pe aceştia de caracterul sigur al obţinerii beneficiului urmărit”.

”De asemenea, ajutorul dat de către membrii grupării consta în contactarea beneficiarilor soluţiilor „cumpărate”, luând de la aceştia foloasele pretinse şi asigurând, uneori, remiterea sumelor de bani către cele două judecătoare”, mai transmitea DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *