Prima pagină » National » Un bărbat beat și fără permis de conducere a fost urmărit de către oamenii legii după ce a acroșat o autospecială
Un bărbat beat și fără permis de conducere a fost urmărit de către oamenii legii după ce a acroșat o autospecială

Un bărbat beat și fără permis de conducere a fost urmărit de către oamenii legii după ce a acroșat o autospecială

28 mai 2021, 10:57,
Alexandru Ifrim în National

Urcatul oamenilor la volan beţi şi fără permis de conducere este o problemă des întâlnită în ultima perioadă. În noaptea de joi spre vineri un bărbat a fost urmărit de către oameniii legii după ce acesta s-a urcat beat şi fără a deţine permis de conducere pentru nici o categorie. După ce a acroşat o autospecială de poliţie, bărbatul a fost prins pe o stradă din Ploieşti.

În jurul orei 2:30, oamenii legii din Prahova au observat un conducător auto care în momentul în care a o văzut autospecialele a sărit peste o bordură şi a continuat să meargă în direcţia de deplasare a giratoriului suspendat Păuleşti către Blejoi.

„Poliţiştii au procedat la urmărirea autoturismului în care se aflau un bărbat şi o femeie, având în funcţiune mijloacele acustice şi luminoase. Ulterior, urmărirea a continuat până la intersecţia cu sens giratoriu DN 1A şi prelungirea străzii Văleni, moment în care conducătorul auto a acroşat autospeciala de poliţie aflată în urmărire. Conducătorul a fost oprit pe o stradă din municipiul Ploieşti, după ce a fost interceptat de poliţişti”, precizează sursa citată.

Ce alcoolemie avea bărbatul

Bărbatul în vârstă de 41 de ani emana halena alcoolică, iar oamenii legii l-au testat cu aparatul etilotest, acesta având o alcoolemie de 0,58 mg/l acool pur în aerul expirat. După mai multe cercetări ale poliţiştilor au descoperit că bărbatul conducea autovehiculul fără a deţine permisul de conducere.

Pe numele bărbatului s-a deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Din fericire în urma acestui eveniment nici o persoană nu a fost rănită.

Tot mai multe persoane se urcă la volanul maşinii fără permis şi băuţi

Pe o stradă din Braşov un bucureştean a avariat 12 maşini după ce a urcat beat şi sub influenţa substanţelor interzise. Oamenii legii au deschi un dosar penal pe numele bărbatului, iar din feiricire nu s-a înregistrat nici o victimă.

„Conducătorul auto nu a putut fi testat din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei și a prezenței de substanțe psihoactive în organism. Procedându-se la verificarea în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale vehiculului condus, cadrele de poliție au constatat faptul că bărbatul are suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice”, a spus comisarul Alina Maria Ivan, de la Poliția Brașov.

Un bărbat din judeţul Botoşani prins beat şi fără permis de conducere la volan

Un alt caz asemănător cu cele două din Ploieşti şi Braşov a avut loc în Botoşani. Un bărbat s-a urcat la volanul maşinii după ce a consumat băuturi alcoolice şi fără de a deţine permisul de conducere a întart în capul unui pod. După ce a produs accidentul, bărbatul a adormit.

„În urma verificărilor efectuate s-a stabilit identitatea conducătorului auto în persoana unui bărbat de 39 de ani, din comună Bălușeni. Fiind testat cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată a fost de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat”, spun reprezentanții IPJ Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`