Prima pagină » Local » Un bărbat băut, reținut pentru 24 de ore, a încercat să evadeze de la Biroul Rutier Iaşi
Un bărbat băut, reținut pentru 24 de ore, a încercat să evadeze de la Biroul Rutier Iaşi

Un bărbat băut, reținut pentru 24 de ore, a încercat să evadeze de la Biroul Rutier Iaşi

14 oct. 2021, 09:45,
Elena Nicoleta Bujor, în Local

Un bărbat, în vârstă de 59 de ani, a fost depistat sub influenţa băuturilor alcoolice la volanul unui autoturism. Poliţiştii rutieri l-au testat cu aparatul alcooltest, de unde a rezultat o alcoolemie de 0.80 mg/l alcool pur în aeruo expirat. A fost întocmit un dosar penal.

De asemenea, individul a fost condus la Biroul Rutier Iaşi, de unde acesta a încercat să evadeze printr-o fereastră a grupului sanitar. Din nefericire pentru şofer, agenţii de poliţie l-au observat la timp. Ieșeanul a fost plasat sub control judiciar timp de 60 de zile.

Tentativă de evadare de la sediul Poliţiei din Iaşi. Un bărbat băut a vrut să fugă

Sâmbătă noapte, 9 octombrie 2021, pe strada Clopotari din cartierul Nicolina, un şofer a fost transportat la spital unde i s-au prelevat probe biologice deoarece mirosea a alcool. În aşteptarea celei de-a doua probe, la Biroul Rutier Iaşi, bărbatul a mers la toaletă pentru a-şi pune în aplicare planul de evadare. Acţiunea acestuia nu s-a finalizat cu succes, în schimb a fost reţinut pentru 24 de ore.

„La data de 09 Octombrie a.c., polițiștii rutieri au identificat un bărbat care conducea un auto, pe drumul public, având în urma testării alcoolscopice, valoarea de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

După recoltarea primei probe de sânge la unitatea medicală, bărbatul a fost condus la sediul Serviciului Rutier Iași pentru cercetări, unde a solicitat să meargă la toaletă.

Acesta a fost surprins de polițiști în momentul în care încerca să părăsească sediul Poliției pe un geam mic al grupului sanitar.

Ulterior, bărbatului i s-a recoltat și a doua probă biologică, în vederea stabilirea alcoolemiei în sânge.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 11 Octombrie ac, acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore și introdus în Arestul IPJ Iași. Ulterior a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, care a dispus plasarea sa sub control judiciar pentru 60 de zile.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui auto sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, a transmis IPJ Iași.

O tânără de 24 de ani, din Iași, prinsă băută la volan!

Traficul rutier de pe străzile din Iași este un adevărat haos! Dosare penale au fost întocmite pe bandă rulantă pe numele șoferilor, în ultima perioadă! Așadar, recent, o tânără de 24 de ani, din Iași, a fost prinsă băută la volan. În noaptea de 10 octombrie 2021, în jurul orei 2:00, autoritățile au oprit pentru control, în municipiul Iași, un autoturism la care se afla la volan o tânără de 24 de ani.

Întrucât mirosea a alcool, șoferița a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult decât atât, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, a rezultat faptul că aceasta are dreptul de a conduce suspendat. În consecință a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui auto fără permis.

Alt tânăr prins băut la volan

În seara de 9 spre 10 octombrie 2021, oamenii legii au oprit pentru control, în comuna Răducăneni, un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani. Șoferul, mirosea și el a alcool, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost dus la un spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *