Prima pagină » Local » Un bărbat băut a căzut de pe schelă în municipiul Iaşi. A ajuns la spital în stare gravă
Un bărbat băut a căzut de pe schelă în municipiul Iaşi. A ajuns la spital în stare gravă

Un bărbat băut a căzut de pe schelă în municipiul Iaşi. A ajuns la spital în stare gravă

12 mai 2021, 10:22,
Elena Nicoleta BUJOR în Local

Un bărbat, în vârstă de 56 ani, a căzut de pe schela în Iaşi, pe strada Tabacului, nr 50. B.D. are domiciliu în Paşcani, însă bărbatul lucra în municipiu.

Acesta a suferit un accident de muncă şi a fost nevoie de intervenţia de urgenţă a echipajelor medicale. Ieşeanul a fost diagnosticat cu politraumatism, traumatism cranio-cerebral sever, hematom subdural acut, fracturi costale multiple. De precizat faptul că prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iaşi, a menţionat ca bărbatul se afla în stare de ebrietate. A fost dirijat la Spitalul de Neurochirurgie, la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă.

Alt accident de muncă la Iași. Un bărbat a căzut de la înălțime într-o țepușă de fier

Reamintim faptul că un caz similar a avut loc acum câteva zile. Doi poliţişti din cadrul Secţiei nr. 3 de Poliţie Rurală Popricani au devenit eroii zilei la Iași, după ce au reușit să salveze viaţa unui bărbat. Cei doi polițiști, Sorin şi Paul patrulau cu autospeciala de poliţie, în comuna Popricani și au intervenit de urgență în momentul în care un cetățean, tocmai căzuse de pe scară, de la o înălţime de aproximativ 2 metri. Ieșeanul a căzut într-o ţepuşă a gardului de fier şi s-a rănit destul de grav la braţ.

Forțele de ordine au intervenit de urgenţă cu operativitate pentru acordarea primului ajutor bărbatului. Ieșeanul sângera din cauza secţionării unei artere. Agenţii i-au aplicat un garou cu o curea de la uniformă.

În altă ordine de idei, poliţiştii au cerut sprijinul unui echipaj medical care se întorcea de la un caz, uşurând astfel intervenţia imediată a cadrelor medicale, care au preluat bărbatul şi l-au transportat la o unitate medicală din municipiul Iaşi.

„Ieri (n.r. – 11 mai 2021), domnul Victor după ce a fost externat din spital s-a dus direct la Postul de Poliţie să le mulţumească celor doi poliţişti pentru că i-au salvat viaţa, medicii spunându-i că dacă cei doi colegi nu ar fi intervenit atât de prompt situaţia putea fi fatală. Poliţiştii i-au transmis domnului Victor că jobul lor este să fie în permanenţă în slujba comunităţii şi că se bucură că au fost oamenii potriviţi la locul potrivit. Colegii noştri şi-au încheiat activitatea din acea zi cu mulţumirea sufletească de a participa la o altfel de misiune – de salvare a unei vieţi”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Secţiei nr. 3 de Poliţie Rurală Popricani.

Un vietnamez a căzut de la etajul 4, în Iași

În data de 15 aprilie 2021, a mai avut loc un accident de muncă grav, care s-a produs în Iași în zona Poitiers. Muncitorul vietnamez se afla în stare gravă după ce a căzut de la etajul 4 al unei clădiri. Acesta se afla pe o schelă.

„La faţa locului au ajuns mai multe echipaje SAJ cu terapie intensivă Mobilă care au spus, conform unor surse că şansele de supravieţuire a muncitorului sunt extrem de mici. De altfel, tot la faţa locului s-a deplasat şi un echipaj de la ITM. Muncitorul a căzut de la etajul 4. Era pe un pod deasupra blocului de unde se preiau materialele de construcţii. O echipă ITM a ajuns la faţa locului pentru a verifica situaţia sesizată. Dacă este accident de muncă vom ancheta cazul”, a declarat Costel Grojdea, Inspector șef în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Iași pentru BZI.RO, la acea dată.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`