Prima pagină » Local » Un bărbat a urcat băut la volan şi a comis un accident! Ieşeanul a refuzat să coopereze polițiştii

Un bărbat a urcat băut la volan şi a comis un accident! Ieşeanul a refuzat să coopereze polițiştii

18 mart. 2022, 06:30,
Violina GORCINSCHI, în Local

Un bărbat a urcat băut la volan şi a produs un accident. Acesta a povestit că ar fi băut 4 beri înainte să urce în mașină. Petronel Sandu nu a dorit să i se facă analize pentru a se stabili cu exactitate alcoolemia. Judecătoria Iași l-a condamnat la 1 an și 3 luni de închisoare, cu suspendare, pentru refuz sau stragere de la prelevarea de mostre biologice.

Un bărbat a urcat băut la volan şi a comis un accident! Ieşeanul a refuzat să coopereze cu polițiştii. Din acest motiv, bărbatul a fost pedepsit de judecători. Totul a izbucnit în dimineața zilei de 25 august 2021, când ieșeanul a urcat la volan având o concentrație de alcool în sânge peste limită și a provocat un accident. Acesta a circulat pe contrasens și a lovit oglinda retrovizoare a unei maşini, fapt ce l-a forțat să frâneze brusc și să vireze autoturismul spre un șanț. Ulterior, acesta şi-a continuat deplasarea.

După ce a fost luat la întrebări de polițişti și testat cu alcoltestul, Petronel Sandu a refuzat să îi însoțească pe oamenii legii la spital pentru i se recolta probe biologice. În edițiile anterioare, jurnaliștii BZI au prezentat un caz similar.

 soferclaxoneaza cu cotul

Un alt șofercerespectaregulile de circulație a suferit pagube materiale în urma coliziuni iminore

Un bărbat a urcat băut la volan şi a comis un accident

agent de politietinand in mana un etilotest

Organele de poliție au descoperit o alcolemie cu mult peste limita acceptată de lege la bărbat

Șoferul ieşean circula în jurului orei 10.00 dimineața prin localitatea Țigănași, unde a pătruns pe contrasens și a lovit o altă mașină, producând unele pagube materiale, dar și-a continuat drumul înspre centrul satului. Celălalt şofer l-a urmărit pe Petronel Sandu, timp în care a anunțat și autoritățile cu privire la accident. După câteva minute, polițiştii au reușit să îl oprească.

„S-a procedat la testarea inculpatului cu aparatul Drager alcooltest, reieşind că inculpatul avea o valoare de 1,50 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Cu ocazia depistării, inculpatul le-a spus poliţiştilor că a băut două sticle de 450 ml de bere la un magazin”, au spus procurorii. Reporterii BZI au mai prezentat cazuri legate de accidentele rutiere cu șoferi băuți.

politist care scrie un proces-verbal

Refuzullui Petronel Sandu de cooperare cu autoritățile reprezintă o faptă penală

Prins asupra faptului, ieșeanul a refuzat să respecte indicațiile polițiștilor

 ciocanuljustitiei, un pahar de alcoolșicheiauneimașini

Judecătorii au perceputfapta ca suficient de periculoasăîncâtsăacordepedeapsaînchisorii cu suspendare

Ulterior măsurării gradului de alcoolemie, care era ridicat, agenții i-au cerut şoferului să-i urmeze la spital, unde i s-ar fi preluat mostre de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. Petronel Sandu a refuzat, chiar și după ce a fost înștiințat că acest lucru constituie o infracțiune.

În cursul procesului, ieşeanul și-a recunoscut vina. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au hotărât recent ca bărbatul să fie condamnat la 1 an și 3 luni de închisoare, cu suspendare, pentru refuz sau sustragere de la recoltarea de probe biologice.

În județul Iași sunt tot mai des întâlnite astfel de cazuri. Conform Inspectoratului Județean de Poliție Iași, în primele luni din acest an, în jur de 100 de persoane au fost surprinse conducând sub influența băuturilor alcoolice.

Un bărbat urcat băut la volan a produs un accident într-un sat din județul Iași, contribuind astfel la creșterea numărului de șoferi băuți prinși circulând pe drumurile publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *