Prima pagină » International » Un bărbat a trimis plicuri de ceai și biscuiți în locul telefonului pe care voia să-l vândă. De ce a recurs la acest gest

Un bărbat a trimis plicuri de ceai și biscuiți în locul telefonului pe care voia să-l vândă. De ce a recurs la acest gest

15 apr. 2021, 09:25,
în International

Întâmplare amuzantă în Regatul Unit. Un bărbat a trimis plicuri de ceai și biscuiți în locul telefonului pe care voia să-l vândă pe un site de profil. Iată de ce a recurs la acest gest.

În ultimii ani, platformele de cumpărături online au devenit atractive pentru indivizii care vor să obțină câștiguri ilicite.

Plicuri de ceai și biscuiți în locul telefonului pe care voia să-l vândă

În zilele în care trăim, escrocii au tot felul de metode pentrui a-i înșela pe oameni. De la zi la zi aceștia se perfecționează din dorința de a obține foarte ușor câștiguri ilicite. Dacă de cele mai multe ori auzim oameni care au fost înșelați de cei care vând anumite produse pe internet, iată că de această dată un bărbat a reușit să le vină de hac, după ce a fost la un pas de a fi victima lor.

Recent, Anthony Cooper, un bărbat din Londra și-a pus telefonul aproape nou la vânzare pe Facebook. Acesta cerea 550 de lire pentru el. Ulterior a fost contactat de o persoană, care susținea că este fiica unui pensionar.

Anthony și-a dat seama imediat că este vorba despre o escrocherie. Când au început să converseze pe Whatsapp, suspiciunile sale au fost confirmate. Cumpărătorul s-a dovedit a fi, de fapt, un bărbat domiciliat în Londra. Iar la o căutare rapidă pe Google, Anthony a observat că numărul de telefon al individului apărea într-o serie de escrocherii pe Facebook.

Așa că, în locul telefonului, Anthony a trimis pliculețe de ceai și biscuiți. A primit un mesaj prin care se confirma faptul că bărbatul ar fi pus banii în cont, însă după câteva ore a primit un mail prin care i se spunea că tranzacția a eșuat și că trebuie să cumpere vouchere de pe Amazon, în valoare de 400 de lire.

Escrocul, însă, avea să aibă parte de surpriza vieții sale atunci când a deschis pachetul și a văzut mesajul postat de Anthony: ”Ai aici un pliculeț de ceai. Băutura e din partea mea. O să postez asta pe Facebook că să te fac celebru”, a fost mesajul lui Anthony care a vrut să atragă atenția internauților asupra escrocilor.

În locul unui iPhone 11 Pro, o pensionară a primit o cutie de șuruburi și nituri

O pensionară, în vârstă de 64 de ani, a dorit să-i achiziționeze fiicei sale un smartphone mult dorit şi s-a deplasat la un magazin de specialitate dintr-o reţea naţională. Femeia a încheiat un contract în rate între cele două părți implicate. După ce s-a stabilit acordul la unul din punctele de desfacere din Galaţi, s-a angajat, de asemenea, să achite în rate produsul şi a semnat contractul de finanţare. Ulterior, la câteva zile după, prin serviciul de curierat, ar fi trebuit să primescă marfa de la depozitul din Bucureşti.

Curierul a fost întâmpinat cu extaz, iar nepotul pensionarei chiar a vrut să imortalizeze momentul desfacerii coletului printr-un clip filmat. Numai că în cutie, în loc de un iPhone 11 Pro, se aflau zeci de şuruburi, cuie și nituri.

„Am fost în magazin, fizic, am făcut actele, am făcut tot, urma că după câteva zile să primim telefonul. A venit curierul la uşă, i-a dat telefonul, cutia, a intrat în casă curierul, a plecat şi când să desfacă cutia, ce a găsit în cutie, a găsit şuruburi, nituri, cuişoare. Telefonul costă 6.700 lei. Nepotul meu filma, a vrut să urce imaginile pe internet şi chiar a spus că am luat ţeapă“, spune Elena Pepene, păgubita, potrivit monitoruldegalați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
08 septembrie 2024
08 septembrie 2024