Prima pagină » International » Un bărbat a săpat în pământ până a găsit o comoară. Kenny Resser dezgroapă istoria Statelor Unite

Un bărbat a săpat în pământ până a găsit o comoară. Kenny Resser dezgroapă istoria Statelor Unite

26 mai 2021, 15:50,
BZI.ro, în International

Un bărbat din Kansas are un hobby mai neobișnuit. Acesta sapă în pământ pentru a găsi diverse obiecte ale înaintașilor din diverse locații din țară. De curând a săpat în pământ până ce a găsit o comoară care a lăsat pe toată lumea cu gura căscată. Iată peste ce a dat Kenny Resser.

Resser plănuiește fiecare dintre săpăturile sale. Se folosește de hărți Sanborn din secolul al XIX-lea și al XX-lea, hărți detaliate ale orașelor și orașelor din SUA.

Un bărbat a săpat în pământ până a găsit o comoară

Un bărbat din Kansas are un hobby mai neobișnuit pentru majoritatea dintre noi. În ultimii ani, omul nostru a făcut din această pasiune o obsesie care i-a uimit pe toți.

 “Sunt doar câțiva dintre noi care fac asta în statul nostru”, a spus Kenny Resser.

”Gândiți-vă la acest hobby ca la căutatul în tomberoanele de gunoi și găsirea unui gunoi ascuns – unii se pot referi la ea ca la o comoară. În anii 1800, oamenii nu aveau un camion de gunoi care să strângă gunoiul. Asta e în cazul în care au aruncat gunoiul lor, de aceea toate aceste lucruri sunt încă acolo”, a spus Racer.

Un prieten al lui Resser i-a prezentat hobby-ul lui după o lungă perioadă, acesta fiind colectarea de artefacte indiene.

“După un timp, unul dintre oamenii din Oklahoma mi-a dat o anchetă despre asta și apoi, știți, cum sunt învățat cum să o fac și lucruri de genul asta”, a spus el. „Atunci, m-am dus pe cont propriu să sap în șopreane vechi”.

Cum funcționează?

Resser plănuiește fiecare dintre săpăturile sale. Se folosește hărți Sanborn din secolul al XIX-lea și al XX-lea, hărți detaliate ale orașelor și orașelor din SUA și hărți de teren pentru a afla unde se află șoproanele.

“Te duci în aceste orașe și sunt foarte goale acum, dar în anii 1800 ar fi existat o casă acolo și aceste hărți ar arăta exact unde au fost casele”, a explicat Racer.

”Când sunteți în căutarea acestor șoproane în curtea din spate, pământul devine, de obicei, rigid. Apoi, când te lovești de un șopron, uneori puteți folosi doar două degete și pur și simplu împingeți sonda pe teren“, a mai spus Resser.

Acesta  spus că cel mai bine este să meargă la “săpat” după o ploaie mare, deoarece solul este moale, fiind un mare avantaj atunci când el trebuie să sape adânc.

“În Horton, știți, șoproanele sunt de obicei aproximativ 5 de metri adâncime, dar am săpat și în Atchinson, care au fost de aproximativ 12 de metri adâncime, așa că trebuie să aveți o scară pentru a ieși din ele”, a spus el.

Ce a descoperit până acum

De exemplu, acesta a descoperit sticle de medicină datate în anul 1800, țevi, păpusi, obiecte în urma cărora iți poți da cu presupusul despre cum trăiau înaintașii.

El a spus că una dintre părțile sale preferate în săpături este că descoperirile sale arată multe despre oamenii care trăiau acolo.

“Acești oameni ies și văd aceste lucruri în curtea lor fără să știe că erau în pământ”, a spus Resser. Vezi fețele lor și știi că sunt șocați. Toate astea spun o poveste despre oamenii care au trăit înainte.”

Resser a arătat zeci de astfel de povești într-o expoziție la el acasă, în Auburn, Kansas. El a spus că are planuri să sape și să colecteze până când soția lui îi dă acordul.

“E probabil fericit că îl las să iasă din casă din când în când”, spune soția lui Resser.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *