Prima pagină » National » Un barbat a gasit la service o masina identica cu a lui, cu acelasi numar
Un barbat a gasit la service o masina identica cu a lui, cu acelasi numar

Un barbat a gasit la service o masina identica cu a lui, cu acelasi numar

27 feb. 2012, 20:38,
Echipa BZI.ro în National
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:272176;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Un barbat din Bucuresti a gasit pe o strada din Bucuresti un autoturism identic cu al lui: aceeasi marca, aceeasi culoare, chiar si acelasi numar de înmatriculare. Omul a sunat la 112 pentru a semnala situatia halucinanta. Purtatorul de cuvânt al Politiei Capitalei a declarat, pentru RTV.NET, ca se lucreaza cu Interpolul pentru a se gasi proprietarul masinii „clonate”.

Un barbat din Bucuresti a avut parte de o mare surpriza neplacuta atunci când a vrut sa-si duca masina la service. Întâmplator, omul a gasit acolo înca o masina identica cu a lui. Aceeasi culoare, marca si numere de înmatriculare.

Surprins, omul a pus repede mâna pe telefon si a sunat la 112 pentru a semnala cazul halucinant.

„La acel service auto unde am gasit-o nimeni nu stia a cui este si cine a venit cu ea. Desi pe suportul placutelor de înmatriculare era reclama acelui service auto. Am sunat la 112 si în 10 minute au început sa vina echipajele de politie. Am stat 6 ore lânga masina pâna în final a fost sigilata, ridicata si dusa la o sectie de politie. Politia de sector spunea ca este treaba celor de la circulatie. Cei de la circulatie spuneau ca masina nu este în neregula, fiind tot a mea si ca daca este furata, este treaba celor de la furturi. Cei de la furturi spuneau ca masina nu este furata, fiind a mea. Si tot asa. Cât timp am stat acolo s-au perindat zeci de colorati care se holbau la mine si la masina, deranjati vizibil de prezenta politiei”, scrie barbatul într-o postare care a facut turul forumurilor si al retelelor de socializare.

Pâna la urma, barbatul s-a enervat si a vrut sa cheme o platforma sa ridice masina si sa o duca la el acasa. „Daca toata lumea spunea ca este masina mea. Când cautai masina în baza de date a politiei asa si aparea. O singura masina al carei proprietar eu eram. Într-un final dupa 6 ore, s-a decis sa o ia totusi politia si sa cerceteze cum a fost posibil ca cei de la înmatriculari sa greseasca”si sa elibereze doua numere identice”, a mai scris barbatul în postarea sa.

Reprezentantii Politiei au declarat, pentru RTV.NET, ca într-adevar un barbat din Bucuresti a facut o sesizare la 112 si ca masina respectiva a fost ridicata, urmând a se efectua cercetarile în cauza.

„Barbatul a sesizat politia la 112, iar în câteva minute a fost echipajul la fata locului. Îi multumim pentru sprijin. În momentul de fata are calitate de martor. Masina a fost gasita pe strada, a fost ridicata, e disponibilizata. Se fac verificari pentru identificarea proprietarului. Este o masina modificata, nu vorbim de o clona, este un numar confectionat artizanal. Clonarea se face când are inclusiv seriile modificate la fel. Masina are numarul si seria modificate si se lucreaza inclusiv cu Interpolul pentru identificare proprietarului. Este foarte posibil ca masina sa fie furata, este posibil ca omul sa nu stie ca masina i-a fost furata”, a declarat Diana Sarca, purtator de cuvânt al Politiei Capitalei.

Sarca mai spune ca este foarte posibil ca cineva sa fi încercat sa o vânda si în momentul în care a lasat-o acolo pe strada cu numerele unei masini care era la fel, s-a gândit ca daca trece politia pe lânga ea vede ca e abandonata, face verificare si vede ca masina este în regula. Daca vezi o masina scumpa neînmatriculata îti atrage atentia.

De asemenea, spune ca au mai fost cazuri similare si în 2010 doar ca atunci masina nu era identica. Autorii au fost identificati. Purtatorul de cuvânt îi sfatuieste pe oamenii care doresc sa cumpere o masina sa mearga la RAR pentru a verifica daca autoturismul este în regula, acolo unde exista si baza de date.

„Au mai fost cazuri în 2010 doar ca atunci masina nu era identica. Autorii au fost identificati. Politia nu se bazeaza doar pe masini ca proba”, a declarat Sarca.

În strainatate exista adevarate retele

În Marea Britanie, spre exemplu, aceste situatii sunt semnalate pe internet înca din 2010. Numai ca, acolo se vorbeste despre retele bine organizate si specializate pe acest tip de infractiuni.

Potrivit www.safermotoring.co.uk, în 2010, pe soselele din Marea Britanie existau peste 10.000 de masini clonate, iar majoritatea proprietarilor habar nu au ca au un astfel de autoturism.

Exista câteva metode specifice prin care hotii cloneaza masinile. Cele mai multe se bazeaza pe furtul placutelor de înmatriculare sau pe furtul actelor (talonului) altor masini.

Însa cea mai comuna si mai simpla ramâne furtul placutelor de înmatriculare de la o masina aproape identica: marca, model, culoare. Când posesorul masinii descopera ca i-au fost furate numerele masinii si le înlocuieste pur si simplu, fara sa se gândeasca ca o alta masina similara circula pe sosele cu placutele lui.

Cei mai multi hoti folosesc placutele furate pentru a pleca fara sa plateasca tichetele de parcare, pentru a încerca senzatii tari la viteze maxime pe sosele sau pentru a alimenta cu carburanti fara sa plateasca. Asta nu ar fi atât de grav. Dar, multe ajung sa fie folosite de crima organizate, masini furate sau acte de terorism.
                                                                                    sursa: rtv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *